Antena Meniu Search
x

Radu Mazăre, dat în urmărire internațională prin Interpol

Instanţa a emis mandat de urmărire internațională pe numele fostului primar al Constanţei Radu Mazăre, care a plecat în Madagascar, unde va cere azil politic.

Instanţa a emis mandat de urmărire internațională pe numele fostului primar al Constanţei Radu Mazăre, care a plecat în Madagascar, unde va cere azil politic.

Mazăre a fost dat în urmărire prin Interpol, însă nu se află pe lista "most wanted", deoarece este localizat.

Miercuri, instanţa supremă a emis mandat de arestare în lipsă pe numele lui Radu Mazăre, decizia nefiind definitivă.

Pe acelaşi subiect

Mandatul de arestare pe numele lui Radu Mazăre a fost emis la solicitarea DNA. "Constatările făcute de către organele de poliţie dovedesc atât conduita generală, guvernată de rea-credinţă, a inculpatului în raport cu activitatea de supraveghere exercitată asupra sa, dar şi riscul sustragerii acestuia de la răspundere penală prin părăsirea teritoriului ţării (faptul că investigaţiile efectuate de către organele de poliţie au relevat că acesta se află în Republica Madagascar, prezentând relevanţă sub acest aspect, al intenţiei sustragerii acestuia de la răspundere penală)", se arată în cererea DNA.

Procurorii spun că există suficiente date care arată că Radu Mazăre "s-a ascuns în scopul de a se sustrage de la judecată" şi, de asemenea, există un risc real şi serios ca fostul primar să se sustragă de la răspundere penală. "Acest risc trebuie apreciat inclusiv în raport cu notorietatea politică şi anturajul inculpatului, alcătuit din numeroase persoane care au deţinut funcţii publice importante şi care au fost sau sunt acuzaţi (ori condamnaţi) pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupţie", mai afirmă procurorii.

Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre a plecat în Madagascar la sfârşitul lunii decembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Radu Mazăre, dat în urmărire internațională prin Interpol