Antena Meniu Search
x

Raed Arafat, avertisment după creșterea numărului de infectări: "Ne putem trezi oricând că n-avem locuri la terapie intensivă"

Numărul infecțiilor cu noul coronavirus în România a crescut dramatic, pe măsură ce s-au introdus măsuri de relaxare, iar secretarul de stat Raed Arafat avetizează că "vom avea probleme serioase" dacă nu se respectă măsurile de distanțare și igienă.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 26.06.2020, 07:18

Raed Arafat
Raed Arafat, avertisment după creșterea numărului de infectări: Ne putem trezi oricând că n-avem locuri în spitale - Observator
  • Alte 460 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost raportate în România, în 24 de ore.
  • Raed Arafat: "Situația este în dinamică".

Șeful DSU spune că situația este în dinamică și cea mai bună soluție rămâne soluția de prevenire a răspândirii.

"Dacă dăm individului dreptul de a spune: eu nu vreau să rămân în spital chiar dacă știu că sunt simptomatic și pot să transmit, dacă nu mai putem să îl controlăm într-un fel sau altul, să îi spunem că rămâne acasă ...aici e similară treaba cu un avion cu pasageri și le cerem să voteze cum vor să fie pilotat avionul și dacă vor să nu mai poarte centură de siguranță.

Cred că vom avea probleme serioase în gestionarea problemei mai departe, dar nu vreau să mă pronunț anterior. Vreau să vedem ce zice Curtea Constituțională exact, ce interpretări au juriștii și care sunt soluțiile", a spus Raed Arafat.

Reamintim că, ieri, Curtea Constituțională a hotărât că Parlamentul nu poate decide asupra Hotărârii privind instaurarea sau prelungirea stării de alertă. De asemenea, judecătorii CCR au stabilit că izolarea, carantina și internarea nu pot fi dispuse prin ordin de ministru.

"Vedem ce măsuri luăm după motivarea CCR", a precizat Raed Arafat. 

"Situația este în dinamică pentru că oricând un spital internează 2-3 în terapie intensivă și ne trezim că nu mai avem locuri și va trebui să ducem o parte din bolnavi în altă parte.

Cea mai bună soluție rămâne soluția de prevenire a răspândirii. Dacă individul nu înțelege acest lucru și nu respectă regulile riscul este să crească numărul cazurilor și mai mult", a mai spus secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, la Antena 3.

Joi, Grupul de Comunicare Strategică a raportat alte 460 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus în 24 de ore, o creştere semnificativă faţă de ziua de miercuri când au fost 321 de cazuri noi. Astfel, bilanțul infectărilor în România a ajuns la 25.286.

Totodată, s-au înregistrat 10 decese, numărul total fiind de 1.565.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Raed Arafat, avertisment după creșterea numărului de infectări: "Ne putem trezi oricând că n-avem locuri la terapie intensivă"