Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Raed Arafat avertizează: "Intoxicarea populației împotriva sistemului de urgență, fără niciun motiv întemeiat, este un lucru extrem de grav"

Intoxicarea populației împotriva sistemului de urgență, fără niciun motiv întemeiat, este un lucru extrem de grav, a precizat dr. Raed Arafat

de Redactia Observator

la 04.10.2017 , 14:14

Raed Arafat avertizează: "Intoxicarea populației împotriva sistemului de urgență, fără niciun motiv întemeiat, este un lucru extrem de grav"

Intoxicarea populației împotriva sistemului de urgență, fără niciun motiv întemeiat, este un lucru extrem de grav, a precizat dr. Raed Arafat, pe Facebook, după ce, în cadrul unei emisiuni TV, de la o televiziune, s-au făcut acuzații dure privind utilitatea sistemului de urgență.

"SMURD nu este dr. Arafat. SMURD face parte dintr-un sistem de urgenta complex care include si ambulanta si multe alte componente. Cand vreti sa criticati cei care isi fac treaba in sistemul de urgenta ganditi-va ca poate aveti nevoie de ei si va trebui sa-i priviti in ochi cand va salveaza viata sau salveaza viata unui apropriat al d-voastra", a precizat doctorul Arafat.

Ce s-a intamplat in SUA a fost o tragedie fara egal. Indiferent de discutiile ce au loc acum despre regimul armelor in SUA, cu siguranta nimeni nu s-a astept la astfel de act al carui motive sunt inca necunoscute. Am urmarit modul in care a fost acoperita aceasta tragedie de CNN si alte televiziuni precum si modul in care au actionat autoritatile precum si reactia populatiei. Este remarcabil cum pot veni cu totii alaturi in astfel de situatii si cum pot fi solidari si mai ales cum institutii de mass media, cum este CNN, joaca un rol extrem de important in cresterea acestei solidaritati si in incurajarea populatiei penru a trece peste tragedia care a lovit-o.

Articolul continuă după reclamă

Nu am vazut un cetetean dintre cei intervievati care sa se planga sau sa atace serviciile de urgenta pentru ca toti erau constienti ca era vorba de un dezastru major producand un numar foarte mare de vicitime si raniti (peste 59 de morti si 527 de raniti) care a necesitat ca toti sa se implice si toti sa lucreze impreuna sa salveze cat mai multi oameni dintre cei raniti.

In Romania pe da alta parte, a avut loc o discutie la matinalul unei televiziuni, referitoare la faptul ca un pasager, al cursei WIZZ AIR care decola de pe Aeroportul Otopeni, a suferit un stop cardio-respirator, iar SMURD nu functioneaza eficient pentru ca nu s-a reusit resucitarea unui pacient in stop cardiorespirator la aeroport! Oare ce putea sa faca SMURD si nu a facut? ce considerati d-voastra , ca mari experti in domeniu, ca trebuia sa fie facut in acest caz? cunoasteti care este rata resuscitarilor cardiopulmonare reusite in general sau credeti ca aceasta este 100% si aici a fost un esec? (spre informarea d-voastra rata resuscitarilor reusite in prespital este sub 30% si depinde foarte mult de timpul de reactie, starea pacientului si cazua stopului cardiorespirator care poate avea la baza un infarct, o tulburare de ritm primara sau chiar si o embolie pulmonara. Cel putin aici timpul de reactie a fost unul scurt intervenind echipajul medical al aeroportului. Nu mai intru in restul cazurilor pe care le enumera domnii de la emisiune pentru ca au fost discutate destul iar referitor la pacienta care s-a aruncat de la etajul 10, ii propun, daca doresc, sa incerce sa sara de la etajul 10 pe perna de la pompieri sa vedem daca au dreptate pompierii cand spun ca perna nu se foloseste la cazuri peste cel mult 3 etaje, sau nu, inainte de a-i critica sau de a-i aduce acuzatii.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Plănuiţi să mergeţi în SUA după ridicarea vizelor?
Observator » Evenimente » Raed Arafat avertizează: "Intoxicarea populației împotriva sistemului de urgență, fără niciun motiv întemeiat, este un lucru extrem de grav"