Antena Meniu Search
x

Alexandru Rafila, anunț îngrijorător: "În următoarele săptămâni, ne așteptăm la o creștere a mortalității"

Alexandru Rafila a făcut un anunț îngrijorător legat de evoluția pandemiei de coronavirus în țara noastră. Potrivit medicului, este de așteptat ca numărul cazurilor de pacienți care au nevoie de terapie intensivă, dar și numărul deceselor provocate de Covid-19 să crească în următoarele săptămâni.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 04.08.2020, 08:58

Alexandru Rafila
Alexandru Rafila, anunț îngrijorător: În următoarele săptămâni, ne așteptăm la o creștere a mortalității - Hepta
  • Directorul Societății Române de Microbiologie susține că, statistic, 5% din pacienții Covid-19 dezvoltă o formă gravă a bolii și au nevoie de terapie intensivă.
  • Rafila: Dacă am 1.200 de cazuri zilnic, ecoul acestor cazuri se întregistrează după o perioadă.

Directorul Societății Române de Microbiologie susține că există un decalaj între creșterea numărului de îmbolnăviri și creșterea numărului de cazuri grave, respectiv decese. 

„E un decalaj între creșterea numărului de cazuri noi și creșterea numărului de cazuri de terapie intensivă și de mortalitate. Pentru că un om care se îmbolnăvește nu intră de a doua zi la ATI, boala se agravează în timp. În următoarele săptămâni ne așteptăm să avem o creștere mai rapidă a cazurilor de terapie intensivă și a mortalității.

Dacă am 1.200 de cazuri zilnic, ecoul acestor cazuri se întregistrează după o perioadă”, a explicat Alexandru Rafila, la Digi 24.

Rafila a mai spus că este normal ca numărul de cazuri noi de coronavirus să rămână ridicat chiar și la mai puține teste efectuate în weekend, pentru că în weekend se testează în principal persoanele suspecte sau simptomatice, în timp ce, în cursul săptămânii, se fac de două ori mai multe teste, majoritatea la cerere, dintre care se descoperă un caz la o mie de teste.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Alexandru Rafila, anunț îngrijorător: "În următoarele săptămâni, ne așteptăm la o creștere a mortalității"