Antena Meniu Search
x

Video Rafting, sportul extrem care a adunat zeci de concurenți din România și de peste hotare, la o competiție pe râul Buzău. 16 echipe, la linia de start

Zeci de concurenți, atât din România cât și de peste hotare, se întrec în acest weekend într-un concurs de rafting pe râul Buzău. Competiția Dracula Race deschide practic sezonul sportului extrem pe apă. 16 echipe s-au aliniat la startul competiției, iar la final, cea mai bine clasată, va reprezenta România în competițiile internaționale.

de Redactia Observator

la 02.04.2023, 08:41

Vezi și

Primele două zile de concurs au fost pline de aventură pentru concurenţi. Competiţia a debutat cu o probă de sprint, urmată de o cursă eliminatorie, head-to-head.

Marius Iliescu, arbitru: Vor fi câte două echipa care vor parcuge traseul propus. Pe de-a lungul traseului sunt montate 4 balize. Două pe partea stângă şi două pe partea dreaptă. Ele trebuiesc ocolite din partea interioară către exterioar.

Sânziana Ioan, concurent: Ne bucurăm de valuri mari, debitul este exact ce ne-am dorit. Avem valuri frumoase, provocatoare.

Concursul, o adevărată provocare pentru concurenții din străinătate

Pe acelaşi subiect

O provocare mai mare a fost pentru concurenții din străinătate, care nu sunt familiarizați cu apele repezi ale râului Buzău.

Steve Balemy, concurent Marea Britanie: E diferit pentru noi. Este foarte stâncos şi sunt destul de multe pietre şi alte lucruri. Dar e bine.

Competiția a ajuns la cea de-a 6-a ediție și deshide sezonul de rafting din acest an.

Mihai Mareș, organizator: Sunt 16 echipe inscrise, avem trei echipe feminine, avem 13 echipe masculine. Vin din trei ţări din Bosnia, Marea Britanie şi România.

Iubitorii de rafting sunt așteptați și astăzi la Nehoiu, pentru ultima etapă din competiție, proba de downriver, care se va desfășura pe un traseu de 8 kilometri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Rafting, sportul extrem care a adunat zeci de concurenți din România și de peste hotare, la o competiție pe râul Buzău. 16 echipe, la linia de start