Antena Meniu Search
x

Rând pe rând, oraşele-focar din România se pregătesc să intre în carantină

La câteva luni distanţă de la închiderea municipiului Suceava, a venit rândul Zalăului. Rata de infectare a trecut deja de opt confirmaţi la mia de locuitori.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 03.11.2020, 21:56

Vezi și
  • După Suceava, Zalăul este al doilea municipiu de judeţ care intră în carantină.
  • Oamenii vor avea voie să treacă strada doar cu un motiv justificat.

Zalăul este noua Lombardie a României. În oraşul în care rata de infectare a ajuns la 8,47 la mia de locuitori, oamenii tot nu cred în virus.

După Suceava, Zalăul este al doilea municipiu de judeţ care intră în carantină. Oamenii vor avea voie să treacă strada doar cu un motiv justificat.

Oamenii vor putea ieşi din casă abia după ce au completat o declaraţie pe proprie răspundere, exact ca în timpul stării de urgenţă, vor putea merge la muncă, la medic sau la magazin pentru cumpărături de strictă necesitate. Nu vor putea, în schimb, ieşi doar să se plimbe sau pentru a merge la terasă să bea o cafea.

Decizia de carantinare a fost luată după ce premierul Ludovic Orban a cerut asta pentru oraşele care trec de pragul de 6 cazuri la mia de locuitori. În acest moment, este aşteptată doar o semnătură de la Bucureşti, ca să fie totul oficial.

Virgil Țurcaș - prefectul judetului Salaj: Am avut o creştere pe ultimele 14 zile şi pentur că am mărit capacitatea de testare.

Odată cu Zalăul, vor fi carantinate alte două oraşe din Sălaj. Jibou, unde rata de infectare a trecut de 10 la mie, dar şi Cehu Silvaniei.

Şi Timişoara se pregăteşte de lockdown.

În mod cert, dacă în Timişoara se va institui carantina, vom vedea din nou filtre de poliţie la intrările şi ieşirile din oraş. Oamenii vor fi verificaţi, vor fi nevoiţi să prezinte buletinele şi, mai important, vor trebui să justifice de ce anume doresc să intre sau să iasă din oraşul de pe Bega.

Situaţia nu arată bine nici în restul ţării. În acest moment, şase judeţe şi municipiul Bucureşti sunt în scenariul roşu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Rând pe rând, oraşele-focar din România se pregătesc să intre în carantină