Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Răspunsul halucinant al unui şofer beat care a omorât o femeie: 'Dar ce are? Ce am făcut?'

Răspuns halucinant al unui tânăr şofer beat care a omorât o femeie şi a rănit grav o fetiţă de 11 ani. Imediat după accident, şoferul a fost întrebat de un prieten de ce a condus beat, iar răspunsul lui a fost 'Dar ce are? Ce am făcut?'.

de Redactia Observator

la 27.09.2018 , 11:39

Răspunsul halucinant al unui şofer beat care a omorât o femeie: 'Dar ce are? Ce am făcut?' Răspunsul halucinant al unui şofer beat care a omorât o femeie: 'Dar ce are? Ce am făcut?' - Facebook

Răspuns halucinant al unui tânăr şofer beat care a omorât o femeie şi a rănit grav o fetiţă de 11 ani. Imediat după accident, şoferul a fost întrebat de un prieten de ce a condus beat, iar răspunsul lui a fost 'Dar ce are? Ce am făcut?'.

Nenorocirea s-a produs pe 27 noiembrie 2017, pe o stradă din Aiud. O femeie în vârstă de 63 de ani, încerca să traverseze o stradă, de mână cu nepoata ei de 11 ani.

La un moment dat, cele două au fost spulberate de o maşină condusă de Andrei Pop, un tânăr de 23 de ani, din Aiud.

Articolul continuă după reclamă

În urma accidentului, femeia a murit pe loc, iar nepoata a fost grav rănită, având nevoie de 110 zile de îngrijiri medicale.

Pe acelaşi subiect

Andrei Pop a fost condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare, printr-o decizie definitivă a Curţii de Apel Alba Iulia.

De asemenea, judecătorii au mai decis ca firma de asigurare să plătească o despăgubire de 154.000 de euro.

În minuta deciziei luate de Curtea de Apel Alba Iulia se arată că, imediat după accident, tânărul se afla într-o stare atât de avansată de ebrietate încât nici nu şi-a dat seama ca a omorât pe cineva.

”În mod paradoxal şi oarecum cinic, tocmai gradul ridicat de alcoolemie pe care-l prezenta inculpatul la momentul accidentului pare să conducă la aceeaşi concluzie, a neacceptării unui rezultat grav ca şi consecinţă a acţiunii sale. Faptul că mental inculpatul era afectat serios de alcool – lucru indubitabil rezultat din comportamentul inculpatului imediat după accident (în prima reacţie nici măcar nu şi-a dat seama că a lovit pe cineva) – a făcut imposibilă derularea conştientă şi normală a procesului de raţionare presupus de sintagma «acceptă posibilitatea producerii rezultatului». În acest sens se interpretează şi răspunsul – întrebare dat de inculpat la întrebarea prietenului său dacă a condus băut: «Dar ce are?». Este tocmai dovada faptul că nu a acceptat inculpatul la nivel mental producerea vreunui accident de circulaţie, accident care s-a produs tocmai pentru că aprecierea sa a fost total eronată”, se arată în minuta deciziei Curţii de Apel Alba Iulia.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă permiteţi să investiţi cel puţin 25 de lei pe zi?
Observator » Evenimente » Răspunsul halucinant al unui şofer beat care a omorât o femeie: 'Dar ce are? Ce am făcut?'