Antena Meniu Search
x

Video Răsturnare de situaţie în cazul băieţelului din Braşov călcat de maşină în propria curte

Tragedie la Braşov, un copil de 3 ani a murit aseară după ce a fost călcat de maşină chiar în curtea casei. La volanul autoturismului se afla un adolescent de 14 ani, unchiul victimei, care se pare încerca să mute vehicolul din curte. Nu l-a obsevat pe cel mic şi s-a urcat peste el. Rănile au fost atât de grave, încât copilul a murit câteva ore mai târziu, la spital. Atenţie, vă avertizez, urmează informaţii care vă pot afecta emoţional.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 19.07.2021, 19:32

Vezi și

UPDATE: Într-o primă fază, tatăl copilului se pare că a vrut să ia totul asupra lui aşa că după ce au venit primii agenţi la locul tragediei, acesta le-a spus că el s-a aflat la volanul maşinii. Ulterior, au venit mai multe informaţii, dar şi mai multe declaraţii ale martorilor care au schimbat situaţia şi au dus la un alt deznodământ. Mai exact, unchiul copilului în vârstă de 3 ani, care la rândul său are doar 14 ani, s-ar fi urcat în autoturism şi ar fi dat cu spatele. Pentru că este minor şi are doar 14 ani, el nu poate fi condamnat penal.

Dramă teribilă în comuna Hărman, din Braşov. O zi liniştită de duminică s-a transformat într-una de coşmar. Un copil de numai trei ani şi-a găsit sfârşitul sfârşitul sub roţile unei maşini. "Poliţiştii au stabilit că un tânăr în vârstă de 14 ani ar fi manevrat un autovehicu. Ulterior, ar fi surprins şi accidentat băiatul de 3 ani care se afla în aceeaşi curte", a declarat Nadia Olaru, agent principal de poliţie.

Disperată, familia a plecat imediat cu el către spital. Nu au mai aşteptat ambulanţa. Sperau într-o minune. Însă, cel mic nu a putut fi salvat. A murit câteva ore mai târziu. "Pacientul a sosit fără semne vitale. Noi l-am preluat imediat, am început resuscitarea. Însă, din păcate, resuscitarea a fost fără succes pentru că avea leziuni incompatibile cu viaţa. Cel mai sever traumatism a fost în zona cervicală", a declarat Blanka Torok, medic de gardă.

Poliţiştii au deschis acum o anchetă. Au împrejmuit curtea familiei şi au cercetat maşina ore în şir. Au făcut măsurători şi au stat de vorbă cu martorii. "Poliţiştii efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate cauzele şi împrejurările producerii evenimentului", mai spune Nadia Olaru, de la IPJ Braşov.

Este a doua tragedie de acest fel în ultimele luni. În aprilie, la Suceava, un alt opil de 3 ani a murit după ce a fost călcat cu mașina de tatăl său,  în curtea unei societăţi comerciale. "Nu făceam nicio manevră cu maşina până nu îmi urcam copilul în maşină. Eu nu mă apuc să pun maşina aia în mişcare, mai ales când e vorba de un copil de trei anişori care nu se vede. Nu ai cum, nu îl mai vezi în oglinzi, ai oprit. Ai atâtea unghiuri pe care nu le poţi vedea din oglinzi", a declarat Sergiu Moşneagă, instructor auto. Specialiştii în siguranţă auto ne spun clar că orice drum cu maşina, fie el unul de sute de kilometri sau, ca în cazul de faţă, de doar câţiva metri, trebuie tratat cu aceeaşi responsabilitate. Niciodată să nu pornim maşina dacă avem în preajmă un copil nesupravegheat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Răsturnare de situaţie în cazul băieţelului din Braşov călcat de maşină în propria curte