Antena Meniu Search
x

Video Răsturnare de situaţie în cazul fetiţei de 4 ani care a murit. Medicii chemaţi să o resusciteze dezvăluie cum au găsit-o

Caz şocant în judeţul Timiş. O copilă de patru ani aflată în grija unei asistente maternale cu experienţă şi-a pierdut viaţa în mod inexplicabil, din cauza unei lovituri puternice la cap. Femeia de 71 de ani care o creştea susţine că fetiţa s-a accidentat după ce a căzut din pat, însă medicii veniţi să o salveze spun că micuţa era plină de vânătăi din cap până în picioare. Momentan, asistenta maternală nu a fost audiată de poliţie.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 08.12.2023, 19:28

Vezi și

Copila de 4 ani a fost văzută ultima dată în viaţă acum două zile, când femeia care o avea în grijă a luat-o de la grădiniţă. Noaptea ce-a urmat e un mister. Asistenta maternală în vârstă de 71 de ani susţine că fetiţa ar fi căzut din pat şi s-a lovit la cap, apoi s-ar fi dus înapoi la culcare liniştită. În dimineaţa următoare, însă, şi-a dat ultima suflare. "Dimineaţa, după ce a servit micul dejun, i s-a făcut rău, asistentul maternal a solicitat salvarea care, din spusele acesteia, a ajuns în aproximativ 30 de minute", a declarat Smaranda Marcu, DGASPC Timiş.

Nu este singurul caz în care copiii aflaţi în grija statului au parte de un sfârşit tragic

Medicii sosiţi la faţa locului au fost şocaţi în momentul în care au încercat să resusciteze copilă. "Eu în momentul când am ajuns copilul nu mai respira. Când i-am pus electrozii am văzut vânătăi, echimoze, dar erau ca şi zgârieturile.De sus, de la coaste, până jos, pe picior era vânăt (copilul - n.red.)", a declarat unul dintre medicii de pe Ambulanţă. Varianta căzăturii din pat a apărut dintr-odată în altă lumină. Conform necropsiei, lovitura la cap este cauza decesului. "Imposibil să fie în urma căzăturii. Era plină de dungi", mai spun medicii de pe Ambulanţă.

Femeia în vârstă de 71 de ani este asistent maternal din anul 2006, iar pe numele ei nu a fost niciodată depusă vreo reclamaţie. După decesul fetiţei de 4 ani, ceilalţi trei copii pe care îi avea în plasament, de 1, 4 şi 17 ani au fost încredinţaţi unui alt asistent. Femeia nu este căsătorită şi îi creştea singură pe cei patru copii. Vecinii spun că nu ar fi fost niciodată violentă cu ei. Contactată de reporterii Observator, asistenta maternală a refuzat să vorbească despre rănile de pe trupul copilei. "Nu vreau să mai vorbesc despre aşa ceva, că ce minciuni am văzut... Şi cu asta am încheiat", a declarat asistenta maternală. Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Timiş a pornit o anchetă disciplinară, iar poliţiştii cercau deschis dosar pentru ucidere din culpă.

Nu este singurul caz în care copiii aflaţi în grija statului au parte de un sfârşit tragic. În 2008, un băiat de 4 ani a murit după ce a fost maltratat de asistenta maternală, aflată în stare de ebrietate. În prezent, peste 16.000 de copii sunt în grija a peste 11.000 de asistenți maternali. Pentru obținerea atestatului, se fac cursuri valabile trei ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Răsturnare de situaţie în cazul fetiţei de 4 ani care a murit. Medicii chemaţi să o resusciteze dezvăluie cum au găsit-o