Antena Meniu Search
x

Video Rătăciți în Munţii Maramureşului, în fuga din calea războiului. Doi bărbați au murit încercând să fugă din Ucraina. Fiul unuia dintre ei a fost găsit cu membrele degerate

Mai mulţi refugiaţi ucraineni care au încercat să ajungă în România prin Munţii Maramureşului au fost dat dispăruţi. Inițial, patru dintre ei erau de negăsit. Ulterior, doi bărbați: tată și fiu au fost găsiți de salvatori. Din păcate pentru persoana mai în vârstă nu s-a putut face nimic, în timp ce cea mai tânără a fost găsită cu degerături la mâini și picioare.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 06.04.2022, 09:19

Vezi și

Update: Ultimii doi refugiați care mai erau căutați au fost găsiți de o patrulă de grăniceri din Ucraina. Cei doi erau intr-o râpă, unul dintre ei a fost găsit fără viață. Bărbații nu au mai reușit să treacă granița în România. 

Update: Soția bărbatului a fost cea care a dat alarma la 112. Femeia a intrat în Vama Sighet și a anunțat autoritățile că soțul și fiul său sunt în munți împreună cu un grup de ucraineni, încercând să treacă ilegal granița. Cum bărbatul nu îi mai răspundea la telefon, refugiata s-a panicat și a cerut ajutorul. Doi dintre refugiați sunt în căutare de negăsit.

Ce spun autoritățile

"În jurul orei 02.48, operatorul 112 ne-a informat despre faptul că o persoana rătăcită a fost găsită de către doi salvatori din Ucraina, pe teritoriul Ucrainei, și ne-a făcut legătura, telefonic cu aceștia pentru a ne transmite situația de la fața locului. Persoana în cauza are picioarele degerate si nu poate fi transportată, pe jos, în condițiile actuale. Cele două persoane au asupra lor echipament de supraviețuire și vor rămâne până dimineața pentru a-i acorda ajutor cetățeanului ucrainean rătăcit. De asemenea, ne-au transmis faptul că ar fi nevoie de un elicopter, dimineața, pentru transportul cât mai rapid la un spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Pe acelaşi subiect

Tatăl persoanei in cauză a fost observat, decedat, într-o râpă, iar despre ceilalți doi membri ai grupului nu se cunosc detalii. Operatorul 112 ne-a făcut legătura cu ofițerul de serviciu din cadrul Dispeceratului de Coordonare Elicoptere Mureș care ne-a solicitat să luăm din nou legătura la ora 06.45, la răsărit, pentru a evalua condițiile meteorologice și în cazul în care acestea vor fi favorabile va permite elicopterului să efectueze zborul de recuperare a persoanei rănite. Totodată, una dintre cele două persoane salvatoare ne-a transmis coordonatele pentru a putea fi localizați.

Echipele de salvare din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Poienile de sub Munte și echipele de sprijin de la celelalte structuri și salvamont s-au întors la bază, in jurul orei 03.20, nereușind identificarea locului unde se găsește persoana in cauză", se arată în comunicatul autorităților.

Rătăciți în Munţii Maramureşului, în fuga din calea războiului

Știre inițială: Zeci de salvamontişti, poliţiştii de frontieră  dar şi mai multe echipaje de jandarmi şi un elicopter al M.A.I încearcă acum să îi găsească pe refugiaţii rătăciţi.

Unul dintre bărbaţii rătăciţi în munţi a sunat la 112 luni noapte. A povestit că se află în zona masivului Pop Ivan, într-o zonă extrem de dificilă.

Stratul de zăpadă este consistent, iar temperaturile sunt extrem de scăzute pe timpul nopţii. Deşi îi caută de mai bine de 36 de ore, doar şase dintre cei zece ucraineni au fost găsiți. Despre ceilalți patru nu se ştie încă nimic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Rătăciți în Munţii Maramureşului, în fuga din calea războiului. Doi bărbați au murit încercând să fugă din Ucraina. Fiul unuia dintre ei a fost găsit cu membrele degerate