Antena Meniu Search
x

Românii își pot plăti ratele bancare de acasă, banii fiind înmânați poștașului

Românii își pot plăti ratele bancare de acasă, prin intermediul factorului poștal, ori la cel mai apropiat oficiu poștal, fără să mai fie nevoie să se deplaseze la sediul băncii, anunță Poșta Română.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 28.05.2020, 14:39

  • Oamenii vor primi din partea factorului poştal o chitanţă care atestă achitarea ratei.
  • Clienții băncilor își pot plăti ratele și la oficiile poştale la care sunt arondați.

Clienţii băncilor care au în derulare un credit, au la dispoziţie serviciul Poştei Române - Total Collect Home, prin intermediul căruia pot achita ratele bancare fără a se mai deplasa la sediul băncii. Compania poate încasa ratele creditelor prin intermediul factorului poştal, operaţiunile de încasare în numerar a ratelor urmând a se efectua la domiciliul titularilor de credit, la solicitarea acestora, se arată într-un comunicat al companiei.

În baza protocoalelor semnate, instituţiile financiar-bancare şi nebancare partenere pun la dispoziţia Poştei Române informaţiile referitoare la titularii de împrumut, cum ar fi numele şi prenumele clientului, suma de plată, CNP-ul acestuia, adresa de domiciliu, seria şi numărul contractului de împrumut etc.

Clientul prezintă factorului poştal fie înştiinţarea de plată primită de la bancă cu partea detaşabilă prevăzută cu cod de bare, fie îi solicită acestuia un formular tipizat de depunere numerar pe care îl va completa cu toate informaţiile de identificare a operaţiunii (nume, prenume, cont, sumă depusă).

Titularul creditului va primi din partea factorului poştal o chitanţă care atestă achitarea ratei.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Românii își pot plăti ratele bancare de acasă, banii fiind înmânați poștașului