Antena Meniu Search
x
LIVE

Poştaşii români primesc echipamente pentru a nu se îmbolnăvi de coronavirus

Nu vă speriaţi dacă vă sună la uşă un om cu mască şi ochelari de protecţie. Poate fi, şi ar fi bine să fie, poştaşul. La aproape două saptamani de la confirmarea primului caz de coronavirus în ţara noastră, Poşta Română ia măsuri pentru protejarea angajaţilor săi.

De Redactia Observator la 06.03.2020, 20:13
Vezi și
  • Poştaşii români primesc echipamente pentru a nu se îmbolnăvi de coronavirus
  • Aceştia ar urma să primească echipamentele până la începutul săptămânii viitoare

Nu vă speriaţi dacă vă sună la uşă un om cu mască şi ochelari de protecţie. Poate fi, şi ar fi bine să fie, poştaşul. La aproape două saptamani de la confirmarea primului caz de coronavirus în ţara noastră, Poşta Română ia măsuri pentru protejarea angajaţilor săi. 120.000 de măşti, 20.000 de mănuşi şi câteva mii de ochelari de protecţie ajung la cei care ne aduc corespondenţa! 

"Tatăl meu este pensionar şi este în carantină. Ar trebui ca în această perioadă să primească pensia. O primea prin poştaş, fizic, acasă. Dar acum, fiind în carantină, nu are voie să deschidă uşa. Staţi să îmi întreb şefa. Nu am fost informaţii".

Conducerea instituţiei a emis un comunicat în care anunţă că poştaşii vor păstra o distanță de cel puţin doi metri față de persoane aflate în izolare. 

Andreea Milea, reporter Observator: Măşti, mănuşi şi ochelari de protecţie, acestea sunt echipamentele pe care angajaţii de la Poşta Română le vor purta atunci când duc corespondenţa unor persoane aflate în carantină sau în izolare la domiciliu

Horia Grigorescu, directorul general al Poştei Române: Măştile cu mănuşile vor ajunge astăzi, până seara, în toate judeţele, ochelarii probabil în cursul zilei de mâine sau peste weekend 

Pensiile, alocaţiile şi bursele vor ajunge la timp, promite Poşta Română. Doar că banii vor fi înmânaţi în plicuri sigilate.

"Cum primiţi pensia? Vine poştaşul la poartă. Gripă, răceală a fost tot timpul. Nu am nicio frică. Să vină, numai să o aducă. Le dă acum echipamente. Parcă te şi sperii".

"Să vină poştasul cu mască, cu mănuşi, cum vi se pare? Să vină cum vrea el, numai să vină". 

Famiilile celor internaţi în spital pot primi banii şi corepondenţa în baza unei procuri.

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: La nivelul municipiului Bucureşti sunt în carantină 16 pacienţi şi 200 în izolare. La nivelul întregii ţări sunt peste 12.000 în izolare 

La începutul săptămânii, mai mulţi angajaţi ai Poştei Române au refuzat să meargă la adresele în care se află persoane în carantină sau autoizolare. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Poştaşii români primesc echipamente pentru a nu se îmbolnăvi de coronavirus