Antena Meniu Search
x

Râzi cu lacrimi! Cele mai tari păcăleli din istorie!

Ziua de 1 Aprilie a devenit, în timp, una dintre cele mai iubite sărbători de pe Mapamond! Astfel, tot mai multe companii, dar şi instituţii au început să le joace feste clienţilor şi publicului

Una din cele mai cunoscute păcăleli a fost cea a ziarului "The Guardian", care a publicat un reportaj despre o republică fictivă, denumită San Seriffe, formată din în Oceanul Indian. Principalele insule erau denumite Upper Caisse şi Lower Caisse: capitala era la Bodoni, iar liderul era generalul Pica.

Numeroşi cititori au sunat la redacţia ziarului, încercând să afle mai multe despre aceste insule şi doar o parte şi-au dat seama că topografia era formată din nume ale fonturilor de pe calculator.

În Suedia, în 1962, televiziunea naţională a difuzat un reportaj despre noua tehnologie care permite vizionarea programelor în color. Telespectatorii erau rugaţi să pună un ciorap din nylon peste aparatul TV, ca să poată vedea imaginea în color. Anunţul era însă o glumă, iar imaginile color nu au fost disponibile decât în 1970.

BBC a anunţat, în 1980, că legendarul ceas mecanic londonez Big Ben va fi înlocuit cu unul electronic. Informaţia a revoltat opinia publică britanică, o mulţime de cetăţeni exprimându-şi protestul în legătură cu această schimbare. Ce-i drept, mulţi oameni au întrebat şi cum pot fi achiziţionate piese ale vechiului Big Ben.

Revista "New Mexicans for Science and Reason" publică, în 1998, un articol în care anunţa că autorităţile statului american Alabama intenţionează să schimbe valoarea numărului Pi din 3,14, pe care o consideră "necreştină", în 3,0, care e "conform Bibliei". Articolul a ajuns pe Internet, ceea ce a făcut ca autorităţile din Alabama să fie bombardate cu scrisori şi telefoane de protest din întreaga lume.

În 1998, Burger King a publicat un anunţ în USA Today, anunţând că a creat un hamburger pentru stângaci. Hamburgerul era special creat în aşa fel încât condimentele să se scurgă din el pe partea dreaptă - clienţii au cerut în număr mare noul hamburger, pe când alţii au vrut "hamburgerul cel vechi, pentru dreptaci".

În 1976, astronomul britanic Patrick Moore a declarat la Radio BBC că alinierea a doua planete va crea un efect gravitaţional invers, ceea ce va face ca oamenii să simtă o senzaţie de plutire, la o anumită oră. Acesta a invitat publicul să sară în aer, pentru a experimenta senzaţia. Zeci de ascultători i-au urmat sfatul, ba chiar o parte dintre ei au sunat la redacţie să spună că experimentul a funcţionat.

În 2003, multe site-uri de Internet din Coreea de Sud şi China au anunţat că fondatorul Microsoft, Bill Gates, a fost asasinat - păcăleala a dus la o scădere pe bursă cu 1,5%.

Foto: Hepta

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Râzi cu lacrimi! Cele mai tari păcăleli din istorie!