Antena Meniu Search
x

Video RCA obligatoriu pentru trotinete şi biciclete. Ce prevede proiectul de lege

Într-un oraş sufocat de maşini, orice nouă staţie de metrou este mai mult decât binevenită. Şi mai rămânem puţin în zona transportului urban cu noutăţi pentru posesorii de biciclete şi trotinete electrice. Sunt deja foarte multe pe străzi. Pentru cei care le folosesc sunt comode. Pentru cei care le evită în trafic, nu prea, mai ales că merg cu viteză! Şi tocmai pe acest motiv, ele ar putea fi incluse pe lista vehiculelor pentru care proprietarii sunt obligaţi să cumpere poliţă RCA. Este deocamdată un proiect de lege aflat în dezabatere publică.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 10.10.2023, 17:43

Vezi și

Vorbim despre un proiect pus în dezbatere publică de Ministerul de Finanţe, un proiect de lege care are la bază o directivă europeană prin care se doreşte modificarea legii RCA. Conform acestui proiect de lege ar urma ca de anul viitor să plătim asigurări obligatorii pentru biciclete şi trotinete. Vorbim despre acele biciclete şi trotinete care ating o viteză mai mare de 25km/h.

20 de persoane au murit în ultimii 5 ani în urma unor accidente în care au fost implicate trotinete sau biciclete

Încă nu se ştiu tarifele ce ar urma plătite. Preţurile vor fi stabilite de companiile de asigurare după ce legea e adoptată. În prezent, există asigurări facultative pentru astfel de biciclete şi trotinete. O asemenea asigurare costă în jur de 20 de euro. Se doreşte introducerea unor asigurări pentru aceste vehicule din cauză că în ultima perioadă au avut loc multe accidente.

Doar în ultimii 5 ani au fost 20 de persoane care au decedat după ce au fost implicate în astfel de accidente. Cele mai multe incidente au avut loc în marile oraşe, în Bucureşti, Cluj sau Iaşi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » RCA obligatoriu pentru trotinete şi biciclete. Ce prevede proiectul de lege