Antena Meniu Search
x

Reacţia IPJ Iaşi, după mesajul poliţistei care a scăpat cu viaţă dintr-un accident cu Solenza de serviciu

Reacţia IPJ Iaşi, după mesajul poliţistei care a scăpat cu viaţă dintr-un accident cu Solenza de serviciu a venit la câteva ore după ce postarea tinerei agente a devenit virală.

de Redactia Observator

la 04.05.2019, 13:42

Reacţia IPJ Iaşi, după mesajul poliţistei care a scăpat cu viaţă dintr-un accident cu Solenza de serviciu a venit la câteva ore după ce postarea tinerei agente a devenit virală.

O poliţistă din Paşcani scăpată cu viaţă dintr-un accident teribil, când era în misiune, a transmis un mesaj dur şefilor instituţiei: "Mor într-o cocină cu pretenţie de maşină". Tânăra de 27 de ani a fost victima unui impact teribil între maşina Poliţiei şi o autouitilitară în timp ce căuta o fetiţă de 3 ani, dispărută.

Exact în urmă cu un an, pe 3 aprilie 2018, Andrada Petronela Voicu ajungea în stare gravă la spital, după ce fusese implicată înt-run teribil accident pe DN 28A, Târgu Frumos – Paşcani, în zona localităţii Blăgeşti, o suburbie a municipiului Paşcani.

Poliţista în vârstă de 27 de ani plecase în misiune împreună cu agentul şef Vlad David. Acesta era la volan, cei doi erau în căutarea unei fetiţe de 3 ani care dispăruse de acasă. Maşina în care erau, o Dacia Solenza, avea semnale acustice şi luminoase pornite. A intrat într-o depăşire peste linia continuă, din faţă venea o autoutilitară care nu a şinut cont de semnalele poliţiştilor şi impactul a fost frontal.

Pe acelaşi subiect

Andrada Petronela a avut nevoie de o lungă perioadă de spitalizare şi recuperare, având mai multe fracturi deschise şi hemoragie craniană. La un an după accident, tânăra a postat un mesaj dur, care începe astfel: ""Mașinile morții. Cu astfel de autoturisme sunt trimiși unii polițiști la evenimente. Neinscripționate, cu semnale luminoase/acustice neomologate."

IPJ Iaşi a transmis un comunicat în care spune că autoturismul corespundea tehnic: "În referire la aspectele semnalate în spațiul public, legate de afirmațiile făcute de o polițistă din cadrul I.P.J. Iași pe o rețea de socializare, facem următoarele precizari:

La data 3 apr. 2018, în județul Iași, pe DN 28A Tg. Frumos-Pașcani, în zona localității Blăgești a avut loc un accident rutier, în care a fost implicată o autospecială de poliție. Doi agenți din cadrul Poliției municipiului Pașcani, aflați în misiune pentru căutarea unei minore dispărute, s-au angajat în efectuarea unei depășiri într-o zonă unde depășirea era interzisă, având semnalele vizuale si acustice în funcțiune. Astfel a fost lovit frontal un alt autoturism, iar din accident au rezultat 3 victime, care au fost transportate la spital, printre care și cei 2 agenți de poliție.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de "vătămare corporală din culpă", urmând ca în perioada următoare acesta să fie finalizat.

Autospeciala implicată în accident corespundea din punct de vedere tehnic, iar pe parcursul anului 2018 și până în prezent au fost achiziționate aproximativ 40 de autospeciale inscripționate ce au fost repartizate structurilor de ordine publică și Serviciului Rutier.

Conducerea I.P.J. Iași este, în permanență, preocupată de creșterea nivelului de dotare a instituției și de îmbunătățirea condițiilor de muncă ale angajaților."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Reacţia IPJ Iaşi, după mesajul poliţistei care a scăpat cu viaţă dintr-un accident cu Solenza de serviciu