Antena Meniu Search
x

Reacţia lui Iohannis după ce au fost găsite resturi de dronă lângă Plauru: "O încălcare absolut inacceptabilă a spaţiului aerian al României". NATO a fost informată

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, după ce militarii au găsit lângă localitatea Plauru fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă, că aceasta este "o încălcare absolut inacceptabilă a spaţiului aerian suveran al României, stat aliat NATO, cu riscuri reale la adresa securităţii cetăţenilor români din zonă". Şeful statului a adăugat că a discutat telefonic cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg şi l-a informat cu privire la noile evoluţii. "Acesta a reafirmat solidaritatea deplină cu România şi a reasigurat că Alianţa Nord-Atlantică şi Aliaţii sunt pe deplin alături de România, aşa cum a fost dovedit, de exemplu, şi de recenta decizie a SUA de a spori prezenţa sa în România cu avioane F-16 în cadrul misiunii de Poliţie Aeriană din ţara noastră", a precizat Klaus Iohannis.

de Redactia Observator

la 09.09.2023, 17:20

Reacţia lui Iohannis după ce au fost găsite resturi de dronă lângă Plauru - Profimedia

În zona localității Plauru, județul Tulcea, au fost descoperite sâmbătă fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă, anunță MApN. Zona a fost securizată de militari, iar elementele descoperite vor fi ridicate pentru analiză și expertizare tehnică.

Klaus Iohannis, după ce au fost găsite fragmente de dronă lângă Plauru

"Reiterez condamnarea fermă a atacurilor repetate ale Rusiei împotriva populaţiei şi a infrastructurii civile ucrainene, inclusiv cele asupra porturilor ucrainene de pe Dunăre, din apropierea frontierei cu România. Aceste atacuri, profund nejustificate, încalcă normele de drept internaţional, fiind crime de război", a afirmat Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, citat de news.ro.

Şeful statului a adăugat că identificarea, sâmbătă, de către autorităţile române pe teritoriul ţării noastre, aproape de graniţa cu Ucraina, a unor noi fragmente de dronă similare cu cele utilizate de către armata rusă arată că a avut loc o încălcare inacceptabilă a spaţiului aerian al României.

Pe acelaşi subiect

"Identificarea astăzi de către autorităţile române pe teritoriul României, în proximitatea frontierei cu Ucraina, de noi fragmente de dronă, similară cu cele folosite de armata rusă, indică faptul că a avut loc o încălcare absolut inacceptabilă a spaţiului aerian suveran al României, stat aliat NATO, cu riscuri reale la adresa securităţii cetăţenilor români din zonă. Condamn cu fermitate acest incident provocat de atacurile ruseşti la porturile ucrainene de la Dunăre!", a completat şeful statului.

Aliaţii NATO, "alături de România"

Preşedintele României a mai spus că a discutat cu Jens Stoltenberg şi l-a informat despre noile evoluţii, iar secretarul general al NATO a reafirmat solidaritatea deplină cu România.

"În acest context, am avut astăzi o convorbire telefonică cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în cadrul căreia l-am informat cu privire la noile evoluţii, iar acesta a reafirmat solidaritatea deplină cu România şi a reasigurat că Alianţa Nord-Atlantică şi Aliaţii sunt pe deplin alături de România, aşa cum a fost dovedit, de exemplu, şi de recenta decizie a SUA de a spori prezenţa sa în România cu avioane F-16 în cadrul misiunii de Poliţie Aeriană din ţara noastră. Aşa cum am mai spus, în cadrul NATO, România este foarte bine apărată şi beneficiază de cele mai puternice garanţii de securitate din întreaga noastră istorie", a conchis preşedintele Iohannis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Reacţia lui Iohannis după ce au fost găsite resturi de dronă lângă Plauru: "O încălcare absolut inacceptabilă a spaţiului aerian al României". NATO a fost informată