Antena Meniu Search
x

MApN anunță că s-au găsit fragmente dintr-o dronă în apropiere de localitatea Plauru. Zona a fost securizată de militari

În zona localității Plauru, județul Tulcea, au fost descoperite sâmbătă fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă, anunță MApN. Zona a fost securizată de militari, iar elementele descoperite vor fi ridicate pentru analiză și expertizare tehnică.

de Redactia Observator

la 09.09.2023, 17:08

dronă
MApN anunță că s-au găsit fragmente dintr-o dronă în apropiere de localitatea Plauru. Zona a fost securizată de militari - Twitter / GeoConfirmed / Tatarigami

"Sâmbătă, 9 septembrie, militari din Forțele Navale Române, dislocați pentru misiuni de cercetare în zona localității Plauru, județul Tulcea, au executat activități de căutare în aria de responsabilitate, ca urmare a primirii unor informații de la autoritățile locale, transmise prin comenduirea garnizoanei Tulcea, cu privire la posibila existență a unor elemente de dronă la aproximativ 2,5 kilometri sud-est de localitatea Plauru. În urma executării cercetării în teren, au fost descoperite fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă", potrivit unui comunicat de presă.

Frangmentele de dronă vor fi expertizate de militarii români

Zona a fost securizată de militari, iar elementele descoperite vor fi ridicate pentru analiză și expertizare tehnică.

"Ministerul Apărării Naționale condamnă cu fermitate atacurile executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă din porturile ucrainene de la Dunăre. Aceste atacuri sunt nejustificate și în gravă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar, fiind crime de război. Forțele MApN rămân în continuare în alertă și vor continua cercetările în zonele aflate în proximitatea locațiilor unde forțele ruse execută atacuri asupra infrastructurii portuare ucrainene de la Dunăre. De asemenea, MApN rămâne în contact permanent cu structurile aliate, care sunt informate în timp real", se arată în finalul comunicatului.

Pe acelaşi subiect

MApN: Cel mai probabil este vorba despre o altă dronă

"Cel mai probabil este vorba despre o altă dronă", a spus purtătorul de cuvânt al MApN, Constantin Spînu, despre anunțul ministerului Apărării, potrivit căruia sâmbătă au fost descoperite noi fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă.

"Este o nouă locație la o distanță destul de mare de prima locație. Deci, cel mai probabil, este vorba despre o altă dronă, însă cu certitudine vom afla după ce se termină expertiza tehnică", a declarat la Antena 3 purtătorul de cuvânt al MApN, Constantin Spînu.

El precizează că forțele MApN rămân în continuare în alertă și vor continua cercetările în zonele aflate în proximitatea acestor locații. "Suntem în contact permanent și cu structurile aliate pe care le informăm în timp real cu privire la aceste situații", a adaugat Spînu.

Autorităţile încep să se trezească după incidentul cu drona din Ceatalchioi

Autorităţile române iau în calcul cel mai negru scenariu după prăbuşirea unei drone pe teritoriul nostru şi bombardamentele ruseşti la doi paşi de graniţă. Pregătesc adăposturi pentru populaţia de lângă Dunăre şi vor instrui localnicii ce să facă în caz de pericol. Se vor emite inclusiv mesaje Ro-Alert. De la Kiev, consilierul lui Zelenski ne cere să doborâm rachetele ruşilor care se apropie de spaţiul nostru aerian. 

Reacţia autorităţilor de la Bucureşti vine după săptămâni la rând în care bombardamentele ruseşti au lovit ţinte aflate la câteva sute de metri de graniţa cu România. Dar şi după prăbuşirea unei drone pe teritoriul nostru - un lucru iniţial negat şi apoi recunoscut în faţa evidenţei.

Bombardamente anunţate prin RO-Alert

Armata va monitoriza atacurile ruseşti din porturile ucrainene Reni şi Ismail şi va stabili ce zone de pe ţărmul românesc pot fi puse în pericol de dronele folosite de Moscova sau de apărarea antiaeriană. În caz de forţă majoră, localnicii vor fi direcţionaţi către adăposturi în localităţile Plauru și Ceatalchioi.

Locurile de protecţie civilă vor fi amenajate de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, iar oamenii vor fi instruiţi ce să facă în caz de alarmare de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » MApN anunță că s-au găsit fragmente dintr-o dronă în apropiere de localitatea Plauru. Zona a fost securizată de militari