Antena Meniu Search
x

Video Reacţia părinţilor poliţistului Bogdan Gigină, după ce Gabriel Oprea a fost achitat, iar ei primesc despăgubiri 100.000 de euro: "Cea mai mare dezamăgire"

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea a fost achitat în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină. Patronul firmei care a săpat groapa în care a căzut agentul cu motocicleta a primit o condamnare de 2 ani şi 8 luni cu suspendare. Tribunalul Bucureşti a mai stabilit ca părinţii şi fosta soţie să primească daune de 350.000 de euro. Deciziile, care vin la aproape 8 ani de la tragedie, nu sunt definitive. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 06.03.2023, 19:21

Vezi și

Gabriel Oprea, fostul ministru de Interne - achitat. Doi ani şi 8 luni cu suspendare pentru Petre Mazilu, directorul companiei care făcea lucrări pe bulevardul pe care a murit Bogdan Gigină. 100.000 de euro despăgubiri pentru părinţii poliţistului şi 250.000 de euro pentru fosta soţie. Asta au decis azi judecătorii Tribunalului Bucureşti. Un anunţ care l-a revoltat pe tatăl fostului poliţist. 

Cornel Gigină, tatăl fostului poliţist: Cea mai mare dezamăgire. Atât de mult am avut încredere în acaestă justiţie şi atât de dezamăgit sunt. Ne-au luat singurul fiu, singurul copil al nostru ni l-au luat şi justiţia face o mare nedreptate.

Daniel Ionaşcu, avocatul familiei Gigină: Familia Gigină, de la momentul în care i-am cunoscut, imediat după eveniment şi până astazi, a parcurs şiragul zilelor extrem de dureros.

Tragedia s-a petrecut în octombrie 2015

Pe acelaşi subiect

Tragedia s-a petrecut în octombrie 2015. Afară ploua torenţial. Bogdan Gigină primise ordin de serviciu: să urce pe motocicletă şi să deschidă drumul pentru coloana oficială a lui Oprea. A cerut retragerea din dispozitiv dar ordinele nu se discută: "Dânsul era zeu. Dânsul comanda tot. De la el în jos nimeni nu putea să mişte nimic. Nicio centime. Toată lumea îi ştia de frică". 

Graba, ploaia şi întunericul au transformat misiunea lui Gigină, într-o cursă mortală. Ultima din carieră, ultima din viaţa lui. A intrat cu viteză într-o groapă nesemnalizată, săpată în mijlocul bulevardului Ştirbei Vodă din Capitală. Procurorii DNA au susţinut că de vină pentru moartea lui Gigină e chiar fostul demnitar. Printr-un ordin de ministru, Gabriel Oprea şi-a oferit dreptul de a avea coloană oficială oricând doreşte.

Cornel Gigină, tatăl poliţistului: Nu avea traseu asigurat nici preşedintele, nici premierul la acea vreme, cum avea traseul ministrul de Interne.

Gabriel Oprea a susţinut mereu că e nevinovat. 

Gabriel Oprea, fost ministru de Interne: Eram în timpul serviciului, din păcate poliţistul a căzut în cele trei gropi, la 300 de metri aici, care nu erau semnalizate corect, nu erau semaforizate.

Observator a încercat şi astăzi să ia legătura cu fostul ministru de Interne, însă Gabriel Oprea nu a putut fi contactat. Dosarul, în care se căutau vinovaţii pentru moartea lui, a stat 5 ani pe masa instanţelor până să fie trimis în judecată.    

Cornel Gigină, tatăl poliţistului: Viaţa nu mai are niciun sens. Să se gândească toţoi aceşti inculpaţi. Să se gândească că au şi ei copii şi se bucură de copiii lor. Când vin sărbătorile, acum când vine Paştele toată lumea aşteaptă copiii. Eu pe cine să aştept? Nu am pe cine. Dumnezeu altcineva nu mai are cine să vină. 

Avocatul familiei Gigină a anunţat că va contesta decizia Tribunalului la Curtea de Apel. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Reacţia părinţilor poliţistului Bogdan Gigină, după ce Gabriel Oprea a fost achitat, iar ei primesc despăgubiri 100.000 de euro: "Cea mai mare dezamăgire"