Antena Meniu Search
x

Judecătorii au amânat din nou sentința în dosarul morții poliţistului Bogdan Gigină, în care Gabriel Oprea este acuzat de ucidere din culpă

Vineri, la 7 ani distanță, judecătorii Tribunalului București au amânat din nou sentinţa în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină, în care fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este acuzat de ucidere din culpă. Pe 31 ianuarie, instanța amânase pronunţarea pentru astăzi, 17 februarie.

de Redactia Observator

la 17.02.2023, 10:47

Moartea poliţistului Bogdan Gigină, primul verdict. Tribunalul Bucureşti ar putea da sentinţa în dosarul în care Gabriel Oprea este acuzat de ucidere din culpă - Arhivă / Hepta

UPDATE: Tribunalul Bucureşti a amânat, vineri, pentru 27 februarie, pronunţarea sentinţei în dosarul în care fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este acuzat de ucidere din culpă, în legătură cu accidentul rutier din anul 2015, care a dus la decesul poliţistului Bogdan Gigină.

Bogdan Gigină a murit în timp ce îi deschidea calea pe motocicletă fostului ministru al Internelor

La mai bine de 7 ani de la accidentul în care murit subofiţerul Bogdan Gigină, magistrații ar putea da primul verdict în dosarul în care Gabriel Oprea este acuzat pentru ucidere din culpă, potrivit Agerpres. Fostul ministru a fost trimis în judecată de DNA în mai 2018 la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă dosarul acestuia s-a plimbat pe la mai multe instanţe din motive de procedură, la Judecătoria Sectorului 1 şi apoi Tribunalul Bucureşti.

În 20 octombrie 2015, Bogdan Gigină îi deschidea calea pe motocicletă fostului ministru, deşi, spun procurorii, Gabriel Oprea nu avea dreptul legal la antemergător. Ba, mai mult, procurorii spun că Gabriel Oprea a făcut presiuni pe poliţişti să conducă cu viteză, deși vremea nu permitea circulația în condiții sigure. Toate acestea ar fi dus la moartea subofiţerului de 28 de ani.

"În seara de 20 octombrie 2015, agentul de poliţie Gigină Bogdan-Cosmin, în vârstă de 28 de ani, a fost implicat într-un accident de circulaţie pe o stradă din municipiul Bucureşti, în urma căruia a suferit o hemoragie cranio-cerebrală, consecinţă a unui traumatism cranio-cerebral şi facial cu fractură craniană, leziuni care au cauzat decesul. La momentul producerii accidentului, victima Gigină Bogdan-Cosmin făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a ministrului Oprea Gabriel, care preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuinţa sa", susţine DNA.

Conform DNA, accidentul rutier care a determinat decesul poliţistului Gigină s-a produs ca urmare a nerespectării de către Gabriel Oprea, Petre Mazilu şi General MPM Impex SRL a dispoziţiilor legale şi a măsurilor de prevedere pentru exercitarea unor activităţi - activitatea de însoţire a ministrului de către poliţişti rutieri în cazul lui Oprea, respectiv activitatea de realizare a unor lucrări în carosabil în cazul firmei şi administratorului acesteia. Potrivit procurorilor, Gabriel Oprea este cel care a impus, folosindu-se de ascendentul funcţiei sale şi conferindu-şi în mod discreţionar drepturi neprevăzute de cadrul legal ce reglementează însoţirea demnitarilor, ca deplasarea să se facă cu viteză foarte ridicată, ceea ce a contribuit la producerea accidentului rutier care a dus la decesul victimei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Justitie » Judecătorii au amânat din nou sentința în dosarul morții poliţistului Bogdan Gigină, în care Gabriel Oprea este acuzat de ucidere din culpă