Antena Meniu Search
x

Reacția Poliţiei Capitalei, după acuzațiile jurnaliştilor italieni implicaţi în scandalul cu Şoşoacă: Au fost respectate procedurile

Poliţia Capitalei anunță după afirmaţiile jurnaliştilor italieni implicaţi în scandalul cu Şoşoacă că au fost respectate procedurile și că reprezentanţii Ambasadei Italiei au fost prezenţi la demararea activităţilor de cercetare şi au asigurat translatorul.

de Redactia Observator

la 14.12.2021, 17:30

Reacția Poliţiei Capitalei, după acuzațiile jurnaliştilor italieni implicaţi în scandalul cu Şoşoacă: Au fost respectate procedurile
Reacția Poliţiei Capitalei, după acuzațiile jurnaliştilor italieni implicaţi în scandalul cu Şoşoacă: Au fost respectate procedurile - Rai 1

Poliţia Capitalei a transmis, în urma afirmaţiilor jurnaliştilor italieni implicaţi în scandalul cu senatoarea Diana Şoşoacă şi soţul acesteia, că procedurile au fost respectate, iar reprezentanţii Ambasadei Italiei au fost prezenţi la demararea activităţilor de cercetare şi au asigurat translatorul.

Poliția susține că procedurile au fost respectate în scandalul Șoșoacă vs jurnaliștii de la Rai 1

"Toate aspectele, aşa cum sunt formulate în actele procesual penale, au fost înaintate Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, structura competentă material. Reprezentanţii Ambasadei Republicii Italia în România au fost prezenţi la demararea activităţilor de cercetare şi au sprijinit demersurile legale prin asigurarea translatorului care a participat la activităţi, aşa cum este prevăzut în materia legislaţiei penale", a transmis Poliţia Capitalei, referitor la afirmaţiilor jurnaliştilor din Italia.

Conform sursei citate, procedurile au fost respectate. "Orice alte opinii ar fi de natură a afecta cercetările, fapt pentru care menţionăm că au fost respectate procedurile în vigoare, proceduri prevazute de legislaţia ţării noastre", a precizat Poliţia.

Pe acelaşi subiect

 Sindicatul jurnaliștilor de la RAI cere ca România să prezinte oficial scuze

Jurnalista italiană Lucia Goracci a formulat o plângere la Secţia 4 de Poliţie din Bucureşti împotriva senatoarei Diana Şoşoacă, susţinând că a fost sechestrată şi că soţul ei, Dumitru-Silvestru Şoşoacă, a muşcat-o de mână. Goracci se afla în Bucureşti împreună cu o echipă de filmare a postului RAI 1 şi reclamă că incidentul a avut loc în biroul de avocatură al Dianei Şoşoacă. Plângerea a fost formulată luni, după scandalul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1, unde soţul senatoarei a fost audiat pentru ultraj.

Ministerul Afacerilor Externe din Italia și-a exprimat dezaprobarea către ambasadorul României de la Roma: Italia condamnă ce s-a petrecut la București, scrie Rai News. Sindicatul jurnaliștilor de la RAI cere ca România să prezinte oficial scuze: "România să-și ceară scuze pentru atacul grav asupra corespondentului Rai Lucia Goracci și a colaboratorilor săi. Dacă Bucureștiul este încă Europa, astfel de evenimente nu trebuie să se întâmple", scrie Rainews.it.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Reacția Poliţiei Capitalei, după acuzațiile jurnaliştilor italieni implicaţi în scandalul cu Şoşoacă: Au fost respectate procedurile