Antena Meniu Search
x

Ce spune SRI despre dispozitivul de înregistrare pe care ministrul Carmen Dan l-a găsit în locuința ei

Serviciul Român de Informații a reacționat, miercuri seară, după ce ministrul Carmen Dan a anunțat că a găsit un dispozitiv de înregistrare în locuința ei.

la 29.11.2017, 23:28

Serviciul Român de Informații a reacționat, miercuri seară, după ce ministrul Carmen Dan a anunțat că a găsit un dispozitiv de înregistrare în locuința ei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SRI Ovidiu Marincea, dispozitivul găsit în casa în care locuieşte ministrul de Interne este unul de înregistrare audio ieftin, care ar putea veni din zona privată.

"Din primele noastre verificări, este un dispozitiv care ar putea proveni dintr-o zonă privată. Cel mai probabil vorbim despre un dispozitiv de înregistrare audio ieftin, care costă 2-300 de lei şi care poate fi achiziţionat de oricine de pe orice site specializat", a afirmat Marincea, precizând că nici serviciile de informaţii interne şi nici cele externe nu folosesc astfel de dispozitive ieftine.

Marincea a ţinut să elimine orice speculaţii conform cărora SRI ar avea legătură cu dispozitivul găsit în locuinţa ministrului Carmen Dan.

"SRI este un serviciu de contraspionaj, care îi prinde pe spioni, nu spionează. SRI nu fioloseşte tehnică "descoperibilă" de persoane neautorizate", a menţionat purtătorul de cuvânt al SRI.

El a apreciat acest caz ca fiind unul extrem de grav, având în vedere că un ministru şi membru CSAT găseşte în locuinţa proprie un astfel de dispozitiv.

"SRI se va implica întru totul în acest caz până la capăt şi vorm acorda întregul nostru sprijin ministrului de Interne, iar acest lucru i l-am transmis deja", a relatat Marincea, adăugând că directorul SRI a vorbit deja cu Carmen Dan şi va pune la dispoziţie tot ce este nevoie pentru această anchetă şi pentru identificarea autorilor în cel mai scurt timp.

Răspunzând unei întrebări, purtătorul de cuvânt al SRI a declarat că nu este în responsabilitatea legală a Serviciului să asigure protecţia contrainformativă a membrilor Guvernului.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunţat, că a găsit în apartamentul închiriat în care locuieşte un dispozitiv de înregistrare şi a sesizat Poliţia pentru demararea unei anchete. Ministrul a precizat că a făcut plângere pentru violare de domiciliu. IGPR anunţă că a ridicat dispozitivul pentru verificări şi că a deschis dosar penal pentru violare de domiciliu şi violarea vieţii private.

"Am găsit un dispozitiv de înregistrare într-una dintre camerele apartamentului în care locuiesc. Dispozitivul l-am găsit într-o priză de telefon, nu era la vedere. Era conectat la o sursă de alimentare şi avea şi o baterie", a declarat Carmen Dan.

Aceasta a precizat că nu locuieşte într-un imobil al RA-APPS, apartamentul fiind închiriat.

Sursa: News.ro

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Ce spune SRI despre dispozitivul de înregistrare pe care ministrul Carmen Dan l-a găsit în locuința ei