Antena Meniu Search
x

Video Reacţia unui român care s-a prezentat la ordin la centrul militar. Ce spune armata despre document

În ultimele săptămâni mai multe persoane care au făcut stagiul militar au primit ordine de prezentare la centrele militare zonale pentru verificări. De altfel, Ministerul Apărării Naţionale a cerut mai multor instituţii date medicale privind bărbaţii români apţi de serviciu militar. Totuşi, ministrul Vasile Dîncu a declarat că nu există motive de îngrijorare şi că acestea nu sunt ordine de recrutare.

de Redactia Observator

la 03.03.2022, 21:26

Vezi și

Pe Cătălin l-am găsit in faţa Centrului Militar Judeţean din Iaşi. A făcut armata în urmă cu 20 de ani şi este pentru prima oară când se prezintă la ordin.

Cătălin: Am făcut studiu militar şi ne-au chemat că aşa au zis. În fiecare an sau la cinci ani trebuie.

Reporter: V-au mai chemat până acum?

Cătălin: Până acum nu, că am fost plecat.

Pe acelaşi subiect

Pentru alţii nu este o noutate şi nici motiv de panică.

Bărbat: În 30 de ani m-au mai chemat, dar acum e cam târziu, nu mai au ce face cu mine. Ne-au chemat să ne verifice izmenele. Vă daţi seama că eu nu încap nici într-o gaură de tanc, dar într-un tranşeu.

 Autorităţile fac liste cu cei apţi de serviciu militar

Instituţii precum Direcţiile de Sănătate Publice ar fi primit solicitări de întocmire a unor liste nominale cu tinerii apţi pentru a îndeplini serviciul militar. Solicitările au fost transmise mai departe la medicii de familie.

Ileana Mihăescu, medic de familie: Am primit o adresă de la DSP, prin care eram rugaţi să facem o raportare statistică a bărbaţilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani.

Tânăr: Toate legile trebuie respectate, motiv pentru care şi eu, la rândul meu, mă voi conforma.

Tânăr: Să nu fie nevoie, dar să fim pregătiţi pentru ce e mai rău.

Ministrul Apărării Naţionale spune că nu e cazul să ne îngrijorăm. Este vorba doar despre o verificare de rutină şi nu are legătură cu ceea ce se petrece în Ucraina. La fel susţine şi Primăria Capitalei. Într-o postare pe Facebook, Nicuşor Dan a negat că ar exista vreo intenţie de mobilizare a rezerviştilor din Bucureşti. Spune că este vorba doar de o actualizare a angajaţilor proprii şi este doar o coincidenţă că se întâmplă în aceste zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Evenimente » Reacţia unui român care s-a prezentat la ordin la centrul militar. Ce spune armata despre document