Antena Meniu Search
x

Reactorul 1 al centralei nucleare de la Cernavodă, resincronizat la Sistemul Energetic Naţional după o revizie amplă

Nuclearelectrica anunţă că lucrările aferente opririi planificate a Unităţii 1 CNE Cernavodă au fost terminate, iar sincronizarea la Sistemul Energetic Naţional s-a realizat sâmbătă după-amiază. Unitatea 1 a intrat în programul de oprire planificată în data de 19 mai 2024, în vederea efectuării lucrărilor de mentenanţă planificate, realizate o dată la doi ani pentru fiecare unitate. În perioada opririi planificate s-au făcut programul de mentenanță preventivă, programul de mentenanță corectivă, programul de inspecții, programul de testări obligatorii pe perioada opririlor planificate și programul de implementare modificări de proiect.

de Redactia Observator

la 29.06.2024 , 21:16

Cernavodă 1 revine după o revizie amplă
Cernavodă 1 revine după o revizie amplă - Hepta

Nuclearelectrica, compania de stat care administrează centrala nucleară din Cernavodă, anunţă că reactorul 1 a fost resincronizat sâmbătă după-amiază la Sistemul Energetic Naţional după finalizarea programului de oprire planificată.

Cernavodă 1 revine după o revizie amplă

”Nuclearelectrica SA anunţă că lucrările aferente opririi planificate a Unităţii 1 CNE Cernavodă au fost finalizate, iar sincronizarea la Sistemul Energetic Naţional s-a realizat în după-amiaza zilei de 29 iunie 2024”, informează compania, potrivit news.ro.

Articolul continuă după reclamă

Unitatea 1 a intrat în programul de oprire planificată în data de 19 mai 2024, în vederea efectuării lucrărilor de mentenanţă planificate, realizate o dată la doi ani pentru fiecare unitate. În perioada opririi planificate s-au efectuat activităţi din următoarele programe:

  • Programul de mentenanţă preventivă;
  • Programul de mentenanţă corectivă;
  • Programul de inspecţii;
  • Programul de testări obligatorii pe perioada opririlor planificate;
  • Programul de implementare modificări de proiect.

„Lucrările s-au executat în condiţii de siguranţă pentru personalul centralei, public şi mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă”, mai arată compania. Nuclearelectrica contribuie cu peste 18% din energia nucleară la producţia totală de energie şi cu 33% din producţia totală de energie fără CO2 din România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Mergeţi în vacanţă pe litoralul românesc sau în străinătate?
Observator » Evenimente » Reactorul 1 al centralei nucleare de la Cernavodă, resincronizat la Sistemul Energetic Naţional după o revizie amplă