Antena Meniu Search
x

Video Recepţie plină de fast la Ambasada SUA din Bucureşti. Cum celebrează americanii din România 247 de ani de la semnarea Declaraţiei de Independenţă

Petrecere mare la Ambasada Statelor Unite din România. Miercuri se împlinesc 247 de ani de la semnarea Declaraţiei de Independenţă, actul prin care 13 state deveneau independente. Documentul a fost ratificat câteva zile mai tarziu, la 4 iulie, zi care a şi devenit Ziua Naţională a Statelor Unite. Iată ce se întâmplă la recepţia din această seară din Bucureşti.

Mihaela Călin
de Mihaela Călin

la 28.06.2023, 20:24

Vezi și

"Este petrecere mare la Ambasada Statelor Unite în această seară. Puţin în avans, aşa cum s-a întâmplat în ultimii ani, pentru că Ziua Naţională a SUA a fost sărbătorită mai devreme de 4 iulie. Dar şi 28 iunie este o zi cu o mare însemnătate istorică pentru americani. Tema recepţiei din această seară o reprezintă oraşul San Diego, care este şi oraşul natal al ambasadoarei Kathleen Kavalec, dar şi statul California. În jurul acestor teme se vor învârti toate evenimentele de aici", spune Mihaela Călin, reporter Observator.

247 de ani de la Declaraţia de Independenţă

"Răspunsul din partea oficialilor români a fost la cel mai înalt nivel. Au fost prezenţi preşedintele Klaus Iohannis, dar şi premierul Marcel Ciolacu. Încă de la ora 17:30 au început festivităţile aici, iar la 19:30 partea oficială s-a cam încheiat, cu tot cu discursuri şi intonarea imnurilor. Apoi urmează recepţia propriu-zisă în stilului grandios al SUA", adaugă Mihaela Călin, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Recepţie plină de fast la Ambasada SUA din Bucureşti. Cum celebrează americanii din România 247 de ani de la semnarea Declaraţiei de Independenţă