Antena Meniu Search
x

Scrisoarea publicată de ”Rechinul” din Mexic

Florian Tudor alias "Rechinul", face publică o scrisoare în apărarea sa. În cele 14 pagini, românul, acuzat că ar fi capul unei reţele de pe Riviera Maya, acuză din nou oficialii mexicani, dar şi pe cei din România şi face apel chiar la Procurorul General "să nu mai permită aceste abuzuri".

 "Sunt supus unor persecuţii", scrie Florian Tudor în scrisoare. 

"Aşa cum v-am promis o să public periodic denunţuri contra celor care s-au aflat la comanda persecuţiei mele penale, persecuţie care s-a transformat în închisoarea mea. O închisoare în care am fost torturaţi, jefuiţi, ne-au distrus firmele, pierzând mai mult de 120 de angajaţi defăimaţi, linşaţi mediatic mai rău decât cei mai periculoşi criminali din Mexic. Persecuţia mea a început când Alberto Capella a ajuns la Secretariatul de Securitatea Publică, în data de 26 septembrie 2018, ordonând mai multor poliţişti municipali să facă acţiuni de investigare, spionaj şi să culeagă date despre unele grupuri infracţionale din Quintana Roo, oameni de afaceri vulnerabili, străini care nu se puteau apăra. Potrivit martorilor, la finalul acestei activităţi de filaj s-a prezentat o listă de persoane, firme şi grupuri infracţionale care operau pe teritoriul statului. Listă pe care apăream şi eu, familia mea şi firmele mele. 

Conform unor martori, documente și mărturii audio, Alberto Capella primește plângeri false, inventate și rău intenționat, arătând spre mine, Tudor Florian și partenerul meu, ca principalii operatori financiari ai "Cartelului de Bonfil". Aceleași rapoarte indică faptul că proprietatea mea este centrul logistic al acestor operațiuni și că în interiorul proprietăţii mele este un buncăr blindat cu 200 de milioane de dolari în numerar.

Îl rog pe procurorul general român (...) să nu mai permită aceste abuzuri. De asemenea, rog magistrații români să nu fie manipulați de acele minciuni și să judece corect în toată litera legii. A doua parte a acestei plângeri și vânătoarea pe care a început-o Alberto Capella împotriva mea va fi publicată în scurt timp, împreună cu mai multe dovezi puternice."

Scrisoarea integrală

În România, procurorii DIICOT au un dosar pe masă, în care Florian Tudor are 7 capete de acuzare: constituire de grup infracţional organizat, instigare la tentativă de omor şi 5 infracţiuni de şantaj.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Scrisoarea publicată de ”Rechinul” din Mexic