Antena Meniu Search
x

Video Record de pelerini la Iaşi, în ziua Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva. Mihai Chirica: "Va fi greu de atins anii următori"

Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva a adunat un număr record de credincioşi, la Iaşi. În cea mai importantă zi a pelerinajului, azi, peste 35.000 de credincioşi au trecut pe la racla cu moaşte. Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de 26 de preoţi români şi străini. Mulţi pelerini sunt încă la coadă, iar timpul de aşteptare e tot mare: 12 ore.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 14.10.2022, 19:39

Vezi și

Lângă Mitropolie, Bulevardul pietonal din Iaşi a fost neîncăpător pentru cei 35.000 de credincioși veniți să asiste la slujba din Ziua Hramului.  Deși are 83 de ani, tanti Paraschiva vine an de an de la Suceava la Iaşi în această zi de sărbătoare. "Port numele Parascheva şi trebuie să vin. Aşa de frumos, e minunat. Vreo 15 sau 20 de ani vin", spune femeia.

După Liturghie a urmat şi tradiţionala masă a pelerinilor. S au împărţit sarmale.  Nu au fost uitaţi nici cei care stau încă la cozi. A fost record de pelerini în acest an la Iaşi. Cei mai mulţi au ajuns noaptea trecută şi astăzi, convinşi că în ziua hramului puterea rugăciunilor e mai mare. Şi timpul de aşteptare a fost mai mare. În ultimele 24 de ore, în mod constant, la rând au fost cel puţin 16.000 de persoane. Cei pe care îi vedem acum ca se apropie de racla cu moastele Sfintei Parascheva au stat 12 ore pana sa ajunga aici. Spuneau, insa, ca au fost ore de rugaciune, nu de asteptare, care au trecut foarte usor.

"Până la această oră, pe toate evenimentele, au fost peste 250.000 de persoane, dintre care peste 180.000 au tecut pe la sfintele moaşte. Estimam, ca si azi noapte, sa atingem 40.000 de persoane pana maine dimineata, speram de maine sa scada ritmul", a declarat Ion Sandu, colonel în cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău. "Bănuiesc că acest record va fi greu de atins în anii care urmează", a declarat Mihai Chirică, primar Iaşi. Racla cu moaştele Sfintei Parascheva va rămâne afară şi mâine, până la ultimii pelerini.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Record de pelerini la Iaşi, în ziua Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva. Mihai Chirica: "Va fi greu de atins anii următori"