Antena Meniu Search
x

Redefinirea familiei în Constituţie, adoptată în Senat. PSD, PNL, ALDE şi UDMR au susţinut modificările, USR se opune

Proiectul legislativ care propune ca familia să fie definită în Constituţie ca uniunea dintre bărbat şi femeie a fost adoptat în Plenul Senatului, cu 107 voturi "pentru", 13 voturi "împotrivă" şi şapte abţineri.

Redefinirea familiei în Constituţie, adoptată în Senat. PSD, PNL, ALDE şi UDMR au susţinut modificările, USR se opune - Hepta

Proiectul legislativ care propune ca familia să fie definită în Constituţie ca uniunea dintre bărbat şi femeie a fost adoptat în Plenul Senatului, cu 107 voturi "pentru", 13 voturi "împotrivă" şi şapte abţineri.

Liderii ALDE şi UDMR au spus că fiecare dintre senatorii lor vor vota după cum le dictează conştiinţa, PNL şi PSD au spus că susţin proiectul, iar USR s-a declarat împotriva modificărilor.

“Avalanşa de informaţii oferite de era digitală face ca tradiţiile să fie uitate, modificate sau chiar abandonate. Tot mai des asistăm în public la contestarea unor obiceiuri adânc împământenite în conştiinţa neamului românesc, la devieri de la datini şi credinţe. Este datoria noastră să redăm demnitatea acestei instituţii fundamentale a oricărei societăţi: familia. Căsătoria nu exclude deloc alte forme de comuniuni, doar le separă. PNL doreşte stoparea declinului demografic şi poate fi realizat pe două căi: sprijinirea natalităţii şi reducerea emigraţiei”, a declarat senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc, în timpul dezbaterilor.

Senatorul ALDE Daniel Zamfir a spus că el va vota pentru modificare articolului 48 din Constituţia, dar restul colegilor săi din ALDE sunt liberi să voteze cum doresc.

“Eu cred cu tărie că acesta nu este un proiect de lege pe care orice grup parlamentar ar trebui să îl discute, şi anume să se stabilească felul în care să se voteze. E un proiect de lege care nu poate să îi fie impus unui senator cum să voteze. (...) ALDE n-a impus şi nu va impune cum să voteze vreun parlamentar. La nivel personal, vă spun că voi vota pentru, aşa cum îmi spune mie conştiinţa”, a afirmat Zamfir.

Liderul senatorilor USR, Vlad Alexandrescu, a afirmat că referendumul este inutil, iar PSD a decis să îl organizeze acum pentru a-şi face campanie şi pentru a-i face pe români "să uite de acţiunile de acaparare a justiţiei".

“Pentru USR este clar că nici familia, nici tradiţiile nu contează pentru voi, ci să vă faceţi campanie pe spatele acestui referendum. (...) L-aţi amânat de atâtea ori şi v-aţi hotărât să îl votaţi acum, să distrageţi atenţia de la legile justiţiei, de la Codurile penale. (...) Un vot împotrivă nu este un vot împotriva familiei. PSD vrea cu adevărat un referendum despre valorile tradţionale? Ce-ar fi să facem un referendum despre valorile tradiţionale? Să facem un referendum ca cei condamnaţi penal să nu mai ocupe funcţii publice, pentru alocarea a 6% din PIB pentru educaţie, pentru eliminarea plagiatului. Despre asta nu aveţi curaj să îi întrebaţi pe cetăţenii români ce părere au? Nu, voi vreţi un referendum inutil. Aveţi nevoie de un referendum care să îi facă pe români să uite de acţiunile voastre de acaparare a justiţiei. Acesta este planul vostru, iar românii văd foarte clar acest lucru. (...) USR votează împotriva modificării Constiuţiei, pentru că este inadmisibil să divizăm acum societatea românească”, a explicat Alexandrescu.

Sursă: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Evenimente » Redefinirea familiei în Constituţie, adoptată în Senat. PSD, PNL, ALDE şi UDMR au susţinut modificările, USR se opune