Regele Mihai execută silit statul pentru Complexul "Furnica"

Publicat: 09.06.2010, 13:15.
Actualizat: 10.10.2017, 13:29

Regele Mihai intra, prin executare silita, in posesia Complexului "Furnica", din domeniul Peles!

Regele Mihai intra, prin executare silita a statului, in posesia Complexului "Furnica", din domeniul Peles! Regia Patrimoniului Protocolului de Stat a pierdut procesul cu familia regala si are, acum, la dispozitie o luna, sa evacueze imobilul.

În 2006, Regia Patrimoniului de Stat şi Casa Regală au convenit ca, pentru Regele Mihai I, să îi fie restituite proprietăţile care reprezentau Domeniul Peleş.

Înainte să intre în posesie, familia monarhului ar fi trebuit să plătească regiei o compensaţie pentru lucrările executate în timpul administrarii domeniului. Guvernul cerea peste 10 milioane de euro, în timp ce casa regală spunea că suma ar fi de patru ori mai mică.

Citește și:

Aşa a început procesul. Familia regală a avut de mai multe ori câştig de cauza în instanţă şi, ieri, avocaţii au demarat procedurile de executare silită. Complexul Furnica face parte din Domeniul Peleş, are aproximativ 240 de încăperi şi o suprafaţă de aproape patru mii de metri pătraţi.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.