Antena Meniu Search
x

Rezervatia de zimbri din Vama Buzaului are locatari noi

In Europa de Vest sunt pe cale de disparitie, dar la noi in tara, numarul lor creste de la an la an. Este vorba despre zimbri, cele mai grele animale terestre de pe continent. Rezervatia din Vama Buzaului are de doar cateva saptamani, cinci locatari noi

Vezi și

Primul pui s-a nascut la sfarsitul lunii apilie, pe o vreme nu tocmai prietenoasa, dar ingrijitorii rezervatiei i-au fost alaturi din primele clipe, asa ca acum este sprinten si vioi. La fel ca si ceilalti patru membri noi ai parcului natural de la poalele Carpatilor. "Pentru toti e o bucurie cand se mareste familia, oricare ar fi ea, dar cresc, totodata,si responsabilitatile", a povestit Fabian Rot, administratorul rezervatiei.

Deschisa la sfarsitul anului 2008, rezervatia din Vama Buzaului a avut initial cinci exemplare. Pentru ca planul autoritatilor a fost repopularea muntilor Carpati cu aceasta specie, ulterior au mai fost adusi alti cinci zimbri din Franta. Astfel ca, in prezent, numarul lor a ajuns la 22 de exemplare. Si nu e deloc ieftin sa cresti zimbri. Lunar, se cheltuiesc nu mai putin de 15.000 de lei numai pe furaje.

Tinerii locatari au fost primiti cu bucurie si de grupurile de copii din zona, care au venit in numar mare ca sa ii vada. Rezervatia de zimbri este deschisa in fiecare zi pentru cei care vor sa o viziteze. Pretul unui bilet este de 1 leu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Rezervatia de zimbri din Vama Buzaului are locatari noi