Antena Meniu Search
x

Român condamnat în Italia pentru o crimă, găsit la Iași în casa surorii sale. Bărbatul participase la faptă sub amenințarea concedierii

Un român condamnat în Italia la nouă ani de închisoare pentru o crimă a fost prins de polițiști acasă la sora lui, în Iași.

de Monica Palade

la 03.09.2022, 15:33

Român condamnat în Italia pentru o crimă, găsit la Iași în casa surorii sale. Bărbatul participase la faptă sub amenințarea concedierii - BZI

Fapta a avut loc pe 12 august 2016. Atunci, Werner De Bianchi, în vârstă de 36 de ani, a fost agresat în parcarea unui supermarket la Santa Domenica di Ricadi, la câţiva kilometri de Tropea. A fost bătut de patru români, unul dintre ei lovindu-l cu cuțitul în zona abdomenului pe bărbat, scrie BZI.

A participat la o crimă sub amenințarea concedierii

Alex Orfei, bărbatul care ar fi aplicat lovitura fatală, a fost arestat în orele succesive omorului, iar pe 15 august, ca urmare a analizării imaginilor camerelor de supraveghere de la supermarket şi a declaraţiilor unor martori, au fost reţinute celelalte trei persoane implicate în agresiune, printre care și Claudiu Rotaru, tânărul acum în vârstă de 27 de ani prins la Iași.

Rotaru și încă unul dintre români ar fi declarat magistratului că au trebuit să-l însoţească pe Orfei la locul de întâlnire a acestuia cu De Bianchi, sub ameninţarea concedierii de la circul Amedeo Orfei unde lucrau, şi că au bătut victima, în evidentă stare de inferioritate numerică, chiar şi în momentul în care se afla la pământ. Al treilea român a povestit că a asistat la scenă fără a lua parte la aceasta.

Românul a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru complicitate la crimă. Mai avea un rest de pedeapsă, însă el s-a întors la Iași de unde a fost ridicat de polițiști.

„La data de 1 septembrie a.c., poliţiştii Biroului Urmăriri Iași și ai Secției nr. 2 Poliție Rurală Ciurea au localizat şi reţinut un tânăr de 27 de ani, urmărit național și internațional. Pe numele acestuia autorităţile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare, fiind condamnat la executarea pedepsei de 9 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor. În baza mandatului european de arestare, tânărul a fost prezentat de poliţişti în faţa procurorilor care au dispus reţinerea sa pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Curţii de Apel Iaşi pentru a dispune cu privire la extrădarea sa”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Român condamnat în Italia pentru o crimă, găsit la Iași în casa surorii sale. Bărbatul participase la faptă sub amenințarea concedierii