Antena Meniu Search
x

Peste 300 de români rămași blocați pe nave de croazieră au fost repatriați

Mii de români, angajaţi pe nave de croazieră din toată lumea, au rămas într.o vacanţă forţată, prizonieri în mijlocul apelor, mai bine de două luni. Pentru 300 dintre ei, coşmarul s-a încheiat acum, când au revenit acasă. Sunt cei norocoşi însă, pentru că alte cateva sute rămân în continuare izolaţi pe vase ancorate în larg. 

de Redactia Observator

la 25.05.2020, 00:54

Vezi și
  • 100 de mii de oameni sunt blocați pe nave de croazieră.
  • Alți români rămân, în continuare, în larg.

Mai bine de două luni de zile, angajaţii navelor de croazieră au stat izolaţi în larg.

”Dacă nu ne ajuta ambasada, probabil că dura mult mai mult. (...) Bine că am ajuns acasă sănătoşi”, declară un român.

Criza mondială provocată de coronavirus i-a ţinut blocaţi pe nave. Pasagerii au fost primii evacuaţi, însă echipajele au rămas pe loc. Repatrierea s-a dovedit o misiune imposibilă, în condiţiile în care graniţele lumii au fost închise.

”Singur în cameră, eram distanţaţi social, ne dădeau mâncare, aveam toate condiţiile. (...) Aveam voie să ieşim pe vas, dar nu în afara vasului”, povestește membrul unui echipaj.

100.000 de oameni sunt în continuare blocaţi pe navele de croazieră din toată lumea. Companiile pentru care lucrează încă încearcă să găsească soluţii pentru a-i aduce acasă. Pentru mulţi, izolarea forţată, teama de coronavirus şi incertitudiea s-au dovedit o povară prea mare. O femeie din Ucraina nu a mai rezistat presiunii şi s-a sinucis, luna trecută. Iar 14 români blocaţi pe un pachebot în portul Miami au făcut greva foamei mai multe zile pentru că vor să vină acasă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Peste 300 de români rămași blocați pe nave de croazieră au fost repatriați