Antena Meniu Search
x

Cum au fost furate maşinile a 5 familii de români care au petrecut Revelionul în Serbia

Au plecat în Serbia pentru o vacanţă de vis şi s-au trezit, în prima zi din noul an, cu maşinile furate chiar din faţa hotelului.

Vezi și

Au plecat în Serbia pentru o vacanţă de vis şi s-au trezit, în prima zi din noul an, cu maşinile furate chiar din faţa hotelului. Cinci autoturisme înmatriculate în România au dispărut din două staţiuni aflate la nici 400 de kilometri distanţă de Timişoara, într-o zonă turistică din ţara vecină. De la poliţie, românii au aflat că o grupare infracţională fură maşini pe care le vinde apoi, pentru piese de schimb, în Kosovo.

Jicarean Adrian Tiberiu, păgubit: La hotelul nostru, unde am fost noi cazaţi, în noaptea de 30 decembrie s-au furat două maşini Audi A4, cu anul de fabricaţie în jurul lui 2009. Nu ne-am gândit că o asemenea maşină se poate fura. E clar că a fost un furt organizat de o bandă, pentru că s-a furat acelaşi tip de maşini. 

La nici 400 de kilometri distanţă de Timişoara, într-una din cele mai căutate staţiuni de schi din Serbia, Kopaonik, un grup de români s-a trezit în dimineaţa de 30 decembrie că două maşini au dispărut din parcarea din faţa hotelului, iar alte două au fost sparte. 

Jicarean Adrian Tiberiu, păgubit: S-au spart două maşini Audi, nu ştiu ce fel de Audi, două maşini care nu au putut fi pornite, s-a furat numai ce era în ele şi s-a spart un BMW X 5, care era chiar în faţa hotelului.

Furtul nu a fost surprins, însă, de camerele de supraveghere ale hotelului şi nici proprietarii bazei turistice nu au asigurat paza parcărilor. 

Românii au chemat poliţia şi au cerut ajutorul Ambasadei României în Serbia, mai ales că unii aveau şi actele în maşinile furate. Pe 1 ianuarie, când au fost chemaţi din nou la poliţie au aflat că, într-o staţiune vecină, aceeaşi grupare a mai atacat şi în noaptea de Revelion. 

Jicarean Adrian Tiberiu, păgubit: S-au mai furat trei maşini Audi, înmatriculate în România, din staţiunea imediat următoare, de la Raska. Tot din parcarea unui hotel. Cercetarea e foarte greoaie şi nu pot să se implice. E grea colaborarea oficială cu Kosovo. 

Românii rămaşi fără maşini au fost ajutaţi de prieteni să se întoarcă acasă. Pe drum, au scris pe Facebook despre ce au păţit în timpul vacanţei din Serbia.  

"Să se ştie ce se întampla în Kopaonik de Revelion, când oamenii ar trebui să se simta bine, nu să nu poata dormi noaptea de grijă, că a doua zi dimineata nu îşi mai găsesc maşina în parcarea din faţa hotelului!", spune mesajul.

Românii păgubiţi au acceptat să vorbească despre ce li s-a întâmplat pentru a-i avertiza pe cei care se pregătesc să plece la schi în staţiunile din Serbia, să-şi păzească maşinile, chiar şi în faţa hotelurilor.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Cum au fost furate maşinile a 5 familii de români care au petrecut Revelionul în Serbia