Antena Meniu Search
x

România ajută Siria, în urma cutremurului devastator. Vor fi trimise echipamente, îmbrăcăminte şi alimente

Premierul Nicolae Ciucă a convocat, joi, în sistem hibrid, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, care a aprobat acordarea unui sprijin Republicii Arabe Siriene, constând în bunuri materiale - în mai multe tipuri de produse de cazarmament, îmbrăcăminte, dar şi produse alimentare, conserve.

de Redactia Observator

la 09.02.2023, 14:04

România ajută Siria, în urma cutremurului devastator. Vor fi trimise echipamente, îmbrăcăminte şi alimente
România ajută Siria, în urma cutremurului devastator. Vor fi trimise echipamente, îmbrăcăminte şi alimente - Twitter

Potrivit unui comunicat al Guvernului, dată fiind situaţia generată de cutremurul produs în data de 6 februarie în Siria, respectiv solicitarea Republicii Arabe Siriene, prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, pentru acordarea de asistenţă internaţională, în urma consultării cu preşedintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă a convocat, joi, în sistem hibrid, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, scrie Agerpres.

Hotărârea nou adoptată prevede sprijinirea prioritară a Republicii Arabe Siriene cu bunuri materiale, ce constau în mai multe tipuri de produse de cazarmament, îmbrăcăminte, dar şi produse alimentare, conserve, care vor puse la dispoziţie de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

România trimite echipamente, îmbrăcăminte şi alimente în Siria

"Detaliile privind efectuarea transportului materialelor se stabilesc între Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Comisia Europeană iar transportul se realizează pe cale aeriană cu sprijinul logistic al Ministerului Apărării Naţionale sau din alte surse, în funcţie de necesităţi", mai precizează sursa citată.

Fondurile necesare executării misiunilor de asistenţă umanitară internaţională se alocă din bugetul Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, din bugetul Ministerului Apărării Naţionale şi, după caz, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevede hotărârea.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă va întreprinde demersurile necesare pentru rambursarea, după caz, a cheltuielilor eligibile din bugetul Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii, conform prevederilor legale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Vi s-a întâmplat să vă împrumutaţi pentru a merge în concediu?
Observator » Evenimente » România ajută Siria, în urma cutremurului devastator. Vor fi trimise echipamente, îmbrăcăminte şi alimente