Antena Meniu Search
x

Iarna a paralizat România şi pe şosele a fost nebunie. Zeci e accidente în câteva ore

Ultima răbufnire a iernii a paralizat tot sudul ţării. Au fost zeci de drumuri închise, şoferi blocaţi în viscol şi accidente în lanţ.

Vezi și

Ultima răbufnire a iernii a paralizat tot sudul ţării. Au fost zeci de drumuri închise, şoferi blocaţi în viscol şi accidente în lanţ. Mai multe gravide au fost salvate cu şenilatele pentru că, pe şosele, ambulanţele nu au mai putut înainta. Şoferul unui TIR şi-a pierdut viaţa după ce vehiculul pe care îl conducea a derapat şi a intrat pe contrasens. Autostrada Soarelui a fost închisă din cauza viscolului, iar pe Valea Prahovei, maşinile au rămas blocate ore în şir. Haos a fost şi pe Aeroportul Henry Coandă, dar şi pe căile ferate. Şi, pentru prima dată în ultimii ani, peste România a căzut zăpada portocalie. 

Este tabloul unei zile de iarnă veritabilă. La final de martie, în 12 ore, a nins cât într-o săptămână. În sudul ţării, s-au strâns troiene de aproape un metru înălţime. Iar viscolul a lovit cu o viteză de 70 de kilometri pe oră. Primele efecte s-au văzut în trafic. De dimineaţă, Autostrada Soarelui a fost închisă. Un tir de câteva tone a derapat şi s-a răsturnat.

Pe Valea Prahovei, utilajele de deszăpezire nu au făcut faţă. Zeci de şoferi au aşteptat mai bine de două ore să poată înainta câţiva kilometri. Au fost accidente în lanţ. Chiar şi echipate cu lanţuri, maşinile şi tirurile au alunecat de pe o bandă pe alta. 

Pericole au fost pe toate şosele din ţară. În Suceava, un bărbat a murit la impactul între două tiruri. 

În Călăraşi, peste 20 de maşini au rămas înzăpezite. Printre ele, o ambulanţă care transporta o gravidă care avea contracţii. Şi în Argeş, o viitoare mamă a ajuns la spital cu o şenilată.

Unii şoferi şi-au pierdut răbdarea şi s-au luat la bătaie. 

În Oltenia şi Muntenia, a fost cel mai rău. Abia te puteai ţine pe picioare în zăpada spulberată de vânt.

La ora 14, erau deja peste 60 de trenuri anulate. Unele au rămas înzăpezite pe câmp. 

În mai puţin de o oră, expiră şi codul galben care a cuprins o mare parte din Moldova. Dar gerul continuă. Temperaturile rămân negative în aproape toată ţara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Iarna a paralizat România şi pe şosele a fost nebunie. Zeci e accidente în câteva ore