Antena Meniu Search
x

Video România, în luptă cu Viena sau Dubai la târgul de turism. Agenţiile au inclus în oferte castele sau piscine termale, dar atracţia a fost cea mai modernă telegondolă din ţară

Superlativele României în materie de turism au fost etalate la târgul de profil de la Cluj-Napoca. În lupta cu Viena, Londra şi Dubai, agenţiile au aruncat castele, parcuri de distracţii, piscine termale şi cea mai nouă telegondolă din ţară. O cabină a instalaţiei de la Borşa - Maramureş, inaugurată acum un an, a fost adusă în faţa celor care vor să descopere vacanţe memorabile de Crăciun.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 27.11.2022, 20:05

Vezi și

O nouă pârtie olimpică de ski şi o plimbare cu telegondola prin munţii Rodnei, atât ziua cât şi pe nocturnă, sunt doar două dintre atracţiile Maramureşului din aceast an. Pachetele încep de la 1.400 de lei şi pentru că mult mai uşor scoţi banii din buzunar atunci când poţi să atingi ceea ce cumperi… o parte din telegondolă a fost adusă chiar aici, la târgul de turism.

Aproape toate locurile pentru Crăciun şi Revelion au fost ocupate

Strategia agenţilor de turism a funcţionat. Atraşi de cabina telegondolei, aproape toţi vizitatorii târgului organizat la un mall din Cluj-Napoca s-au oprit să se uite la ofertele din Maramureş. Aşa au aflat că staţiunea Borşa are şapte kilometri de pârtii de schi cu diferite grade de dificultate şi o trambulină naturală de 113 metri. Telegondola, inaugurată anul trecut în decembrie are un traseu de aproape trei kilometri pe care îl parcurge în şapte minute.

"Pot sa admire peisajul impresionat al versantului nordic din muntii Maramuresului. Ne-am propus cu toţii să oferim o experienţă cât mai autentică şi să aducem mai aproape spiritul sporturilor de iarnă", a declarat Ghiţă Olteanu, centrul turistic. Râşnov a fost altă detinaţie care a atras atenţia vizitatorilor de la târgul de turism. Ca să fie greu de ocolit, agenţii de turism au adus cu ei doi dinozauri de la Dino Park.

"Am constituit pachetele de 1.450 de lei, care au discount de 20%. Aceste pachete sunt pentru familii. Pachetele cuprind intrare la Dino Park, vizitarea Peşterii Valea Cetăţii, cazare şi masă", a declarat Daniela Bonta, agent de turism. Între timp, Băile Felix mai au doar oferte pentru ianuarie. Aproape toate locurile pentru Crăciun şi Revelion au fost ocupate.

"Pachetele încep de la 2.000 de lei pentru 3 nopţi cazare, demipensiune, acces la piscine şi masa propriu zisă de petrecere pentru Marea Unire", a declarat Alexandru Şandrău, agent de turism. De la târg nu au lipsit nici vacanţele exotice. "Egiptul este la tarife mai accesibile pentru toţi clienţii, de la 600 de euro de persoană, în care e inclus avionul, cazare, all inclusiv", a declarat Cristina Moldova, agent de turism. Un sejur cinci-şase zile în Maldive, Republica Dominicană sau Thailanda costă, de sărbători, în jur de 1.400 de euro de persoană pentru turişti fără mari pretenţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » România, în luptă cu Viena sau Dubai la târgul de turism. Agenţiile au inclus în oferte castele sau piscine termale, dar atracţia a fost cea mai modernă telegondolă din ţară