Antena Meniu Search
x

România se TOPEŞTE! Astăzi a fost cea mai călduroasă zi! Ce să faci pe timp de CANICULĂ

Anul acesta avem parte numai de vreme extremă. După ce ploile au făcut ravagii acum termometrele indică temperaturi năucitoare.

 Anul acesta avem parte numai de vreme extremă. După ce ploile au făcut ravagii acum termometrele indică temperaturi năucitoare.

Astăzi s-a înregistrat cea mai caldă dimineaţă a anului. În jurul orei 8.00, pe litoral erau 27 de grade, o temperatură potrivită a se înregistra în această perioadă a anului în orele amiezii. Este vorba de valori termice mai ridicate cu aproape 10 grade faţă de ceea ce ar trebui să înregistrăm.

Ca să trecem cu bine de această perioadă extremă ar fi bine să urmăm câţiva paşi. Astfel, medicii recomandă să se evite explunerea prelungită la soare între orele 11:00 şi 18:00 şi să se consume, la fiecare 20 de minute, câte un pahar cu apă, chiar dacă nu există senzaţia de sete.

Şi alimentaţia joacă un rol important. Pentru că au o mare cantitate de apă în compoziţie, specialiştii susţin că este esenţial să consumăm cât mai multe legume şi fructe proaspete.

Alcoolul ar trebui evitat pe caniculă. Medicii atrag atenţia că în zilele cu temperaturi foarte ridicate nu trebuie să bei nici măcar bere sau vin deoarece orice fel de alcool favorizează deshidratarea. La fel o fac şi sucurile carbogazoase sau cafeaua.

Medicii recomandă ca pe parcursul zilei să fie făcute cât mai multe duşuri călduţe şi să nu dăm aerul condiţionat la minim. Diferenţa de temperatură va fi astfel prea mare, lucru care ne poate afecta sănătatea. Evident, trebuie să ne apărăm de soare purtând pălării, ochelari de soare şi haine lejere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » România se TOPEŞTE! Astăzi a fost cea mai călduroasă zi! Ce să faci pe timp de CANICULĂ