Antena Meniu Search
x

România şi-a asumat cumpărarea a trei submarine. Navele ar putea fi fabricate chiar la noi în ţară

România şi-a asumat cumpărarea a trei submarine. Mai ales de când a acceptat solicitarea NATO de a investi 2% din PIB în înzestrarea Armatei

Vezi și

România şi-a asumat cumpărarea a trei submarine. Mai ales de când a acceptat solicitarea NATO de a investi 2% din PIB în înzestrarea Armatei. Ministrul Apărării a declarat că navele ar putea fi fabricate chiar în România. Dar trebuie ales un model din dotarea aliaţilor cu specificaţiile tehnice de ultimă generaţie.

Cea mai bună variantă, spun specialiştii, este un submarin conceput în Germania. Se numeşte Tip 214 şi este extrem de performant. Nava-gigant are o lungime de 65 de metri şi un motor cu sistem de propulsie independentă de aer, care utilizează celule de combustie cu hidrogen.

Se poate scufunda până la 400 de metri şi este capabil să rămână sub apă pentru 12 săptămâni. Echipajul este format din 27 de militari. Cinci ofiţeri şi 22 de subofiţeri. Submarinul este dotat şi cu muniţie de ultimă generaţie. În partea din faţă are opt tuburi enorme încărcate cu două torpile fiecare.

Trei state din Europa construiesc deja acest model sub supravegherea producătorului german. Grecia, Turcia şi Portugalia.

Un astfel de submarin ar costa aproximativ 350 de milioane de euro. Dar fabricarea lui în România ar reduce semnificativ această sumă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » România şi-a asumat cumpărarea a trei submarine. Navele ar putea fi fabricate chiar la noi în ţară