Antena Meniu Search
x

România sufocată de praf saharian. Reacţia şoferilor când şi-au văzut maşinile: "Incredibil, cât praf! Niciodată nu am mai văzut așa ceva"

S-a ales praful peste jumătate din România. Dis de dimineaţă, maşinile au fost acoperite de un strat fin de nisip roşiatic, aşa că în loc să meargă la serviciu, şoferii au făcut, de nevoie, o oprire la spălătorie. Este cel mai intens episod de praf saharian care ne traversează ţara din ultimii şase ani, mai exact din 2018.

de Redactia Observator

la 24.04.2024, 13:32

Vezi și

"Incredibil, cât praf! Niciodată nu am mai văzut așa ceva". Este surpriza care le-a stricat dimineaţa multor români. După ploaie şi-au găsit maşinile înglodate, nu de noroi, ci de praf saharian. Aşa că fiecare şofer le-a curăţat cum a putut.

Reporter: La spălătorie cu ea direct?

Şofer: Nu că trebuie să ajung la muncă.

Reporter: Cu ce o ştergeţi?

Pe acelaşi subiect

Şofer: Şerveţele umede.

Şi în Bucureşti, maşinile au arătat ca după o lungă călătorie prin Sahara. "Când m-am trezit dimineaţă şi am văzut ce e pe ea nu mi-a venit să cred. Am vorbit cu un prieten, mi-a zis că a fost şi el sa o spele şi că e coada destul de mare", povesteşte un şofer.

Praful saharian s-a depus până şi pe Vârful Omu

"Din grabă la primele ore ale dimineții șoferii au încercat să-și curețe singuri mașinile însă nu au avut succes. De altfel specialiștii spun că nici nu e recomandat să facem asta singuri în momentul în care vorbim de o cantitate mare de praf saharian pentru că cel mai probabil se va zgâria", transmite Clara Mihociu, reporter Observator. Cu toate acestea, zeci de maşini s-au încolonat la spălătoriile auto. "Nici măcar n-am putut să conduc. M-am dus cu mama la doctor şi a trebuit să opresc cu o sticlă de apă să spăl un pic aşa".

Praful saharian s-a depus până şi pe Vârful Omu, unde a colorat de-a dreptul stratul de zăpadă. Fenomenul a fost vizibil şi din satelit şi chiar şi pe camerele de supraveghere din parcări. "Pe maşinile de culoare închisă se vede cel mai mult praful saharian. Sunt atât de murdare încât lasă impresia că au fost abandonate de foarte mult timp", transmite Adrian Obreja, reporter Observator. 

Nu doar România a fost acoperită de praf saharian. Norul a cuprins Acropole și alte zone ale Atenei. În regiunea Kalamata, atmosfera a devenit sufocantă, mai ales pentru cei cu probleme respiratorii. Meteorologii spun că cerul se va lumina, astăzi, pe măsură ce vântul va împrăştia praful.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » România sufocată de praf saharian. Reacţia şoferilor când şi-au văzut maşinile: "Incredibil, cât praf! Niciodată nu am mai văzut așa ceva"