Antena Meniu Search
x

Foto O masă de aer cu praf saharian va ajunge deasupra României azi. Zonele unde vor putea fi observate depunerile. HARTA

Meteorologii afirmă că o masă de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană va ajunge deasupra României pe parcursul zilei de marţi, deplasându-se apoi către Marea Neagră şi Ucraina. Depunerile de praf vor putea fi observate în zonele şi intervalele cu ploaie.

de Redactia Observator

la 16.04.2024, 11:23

”În perioada 16 aprilie ora 12 - 18 aprilie ora 00, circulaţia aerului, predominant sud-vestică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii al unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, către sud-estul Europei. Această masă de aer va ajunge deasupra României pe parcursul zilei de marţi (16 aprilie), iar depunerile de praf vor putea fi observate în zonele şi în intervalele în care va ploua”, a transmis Administraţia Naţională de Meteorologie.

O masă de aer cu praf saharian va ajunge deasupra României azi. Zonele unde vor putea fi observate depunerile. HARTA

ANM

Potrivit sursei citate, în noaptea de miercuri spre joi, masa de aer încărcată cu particule de praf se va deplasa spre Marea Neagră şi Ucraina.

Cod Galben de vreme severă în mai multe judeţe

De asemenea, Adminstraţia Naţională de Meteorologie a emis, în această dimineaţă, o avertizare cod galben de vreme severă, valabilă din această după-amiază până mâine, la ora 15.00. În mai multe judeţe din Banat, sudul Crișanei, Transilvania, dar și în zonele montane, specialiştii anunţă ploi torenţiale şi vânt puternic, izolat vijelii și grindină. De asemenea, o informare meteo de fenomene extreme intră în vigoare azi, la ora 14.00 şi este valabilă până joi seară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Vremea » O masă de aer cu praf saharian va ajunge deasupra României azi. Zonele unde vor putea fi observate depunerile. HARTA