Antena Meniu Search
x

România va fi lovită de cel mai puternic val de ger de sfârșit de februarie din istorie. Temperaturile resimţite vor fi și de minus 28 de grade

România va îngheţa în cel mai geros sfârşit de februarie din istorie. Meteorologii au pregătit deja un cod portocaliu. Temperaturile au scăzut dramatic.

Vezi și

România va îngheţa în cel mai geros sfârşit de februarie din istorie. Meteorologii au pregătit deja un cod portocaliu. Temperaturile au scăzut dramatic. Însă, schimbările radicale vin de duminică noapte. Vântul va lovi în rafale şi cu 65 de kilometri la oră. Asta înseamnă că temperaturile resimţite vor coborî până aproape de minus 30 de grade Celsius. 

Temperaturile din nordul ţării se vor apropia de cele de la Polul Nord. Valul de ger venit din Siberia a dus deja la o răcire dramatică. În Suceava, la ora 11, termometrele nu înregistrau mai mult de 10 grade cu minus. O temperatură record la final de februarie. 

Este abia începutul, avertizează meteorologii. Se anunţă cel mai puternic val de ger din istorie care loveşte înainte de începutul primăvării.

Alina Şerban, meteorolog: "Pentru partea de sud şi sud-est a ţării, mai ales pe parcursul zilei de luni vorbim de ninsori, moderate cantitativ, şi intensificări ale vântului, vânt care va avea la rafală 65 km/h"

Pe acelaşi subiect

Din această cauză, diferenţa dintre temperatura reală şi cea resimţită va fi uriaşă. Dobrogea, Bărăganul şi Muntenia sunt în zona critică pe harta meteorologilor. De pildă, la Constanţa se vor înregistra minus 7 grade Celsius. Organismul va resimţi însă minus 23. La fel şi la Craiova sau Bucureşti. Gerul muşcă la minus 28 de grade Celsius. Vor fi temperaturi cu până la 15 grade mai mici decât în mod normal.

Meteorologii vorbesc despre un ciclon siberian, care va produce schimbări bruşte în întreaga ţară. O avertizare de cod portocoliu va intra în vigoare duminică noapte. Specialiştii rămân în alertă. Ar putea fi emis şi cod portocaliu de viscol.

Tot de luni, sunt aşteptate ninsori şi, pentru prima oară de când se fac măsurători, vor fi temperaturi negative în întreaga ţară. Vremea rea se menţine până la 1 martie. 

Cei care suferă de astm şi de alte boli respiratorii sunt sfătuiţi să evite să iasă din casă, iar cardiacii trebuie să evite să depună efort în frig. 

Aerul polar a ajuns deja în zona Balcanilor, unde şi ninsorile crează probleme uriaşe. Viscolul a pus stăpânire pe Serbia şi Croaţia, iar Ministerul de Externe a emis deja o avertizare de călătorie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » România va fi lovită de cel mai puternic val de ger de sfârșit de februarie din istorie. Temperaturile resimţite vor fi și de minus 28 de grade