Antena Meniu Search
x

Video Românii au fugit din magazine și din case de panică. Ce spun seismologii despre al doilea mare cutremur din ultimii 2 ani

În zona Olteniei, cutremerele sunt destul de rare. De aceea, reacţia oamenilor a fost puternică şi amplificată de emoţia catastrofei din Turcia. Epicentrul cutremurului de astăzi a fost în Oltenia, judeţul Gorj, însă s-a putut simţi în tot vestul ţării. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 13.02.2023, 20:23

Vezi și

Oamenii din Târgu Jiu, foarte mulți dintre ei, în special cei din zona centrală și cei care locuiesc în blocurile turn au mărturisit că au coborât când și-au dat seama că este cutremur, mobila se mișca în jurul lor.

S-au panicat din cauza cutremurului

Au coborât și au stat zeci de minute pe băncile de pe bulevardul pietonal sau în parcuri. Abia apoi cei mai mulți și-au făcut curaj să urce înapoi în locuințe. Câțiva încă stau pe bancă și la această oră pentru că se tem să se întoarcă în apatamente. 

Aceeași atmosferă au fost și în localitățile de lângă Târgu Jiu. Primarii din localități au spus că foarte mulți localnici au ieșit din casă, după ce au simțit cutremurul, au stat mai bine de o oră afară în curte, pe străzi de teama unor replici. 

Oltenia nu este o zonă unde să aibă loc prea des astfel de evenimente și de aici și sperietura atât de mare. 

Constantin Ionescu, director general INFP: Este cel mai mare de până acuma, a fost o surpriză și pentru noi, pentru că ne ocupăm de cutremure. Avem statistici din 1800. Cutremurele au avut magnitudine de 3.7-3.8. În 1980, a fost un cutremur de 4.2, iar acum doi ani a fost un cutremur de 4, dar undeva mai jos de Târgu Jiu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Românii au fugit din magazine și din case de panică. Ce spun seismologii despre al doilea mare cutremur din ultimii 2 ani