Antena Meniu Search
x

Românii din diaspora, obligaţi să justifice orice sumă peste 2.000 de euro trimisă în ţară. În caz contrar, banii pot fi confiscaţi

Românii din diaspora vor fi obligați să justifice cu documente orice sumă care depăşeşte 2.000 de euro trimisă în țară, aceeași obligaţie urmând a avea și cel care primește banii. În caz contrar, se poate ajunge la confiscarea banilor şi amenzi de până la 150.000 de lei.

Românii din diaspora vor fi obligați să justifice cu documente orice sumă care depăşeşte 2.000 de euro trimisă în țară, aceeași obligaţie urmând a avea și cel care primește banii. În caz contrar, se poate ajunge la confiscarea banilor.

Anunţul a fost făcut de senatorul PNL Florin Cîţu, pe Facebook, care a precizat că proiectul a fost aprobat în sedinta de joi a Guvernului. Parlamentarul spune că ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a minţit când a spus că autorităţile nu se grăbesc să aprobe proiectul.

Liberalul a precizat că singura modificare efectuată de PSD a fost dublarea sumei trimise de românii din străinătate în ţară de la peste 1.000 de euro, la mai bine de 2.000 de euro.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Orice sumă peste 2.000 de euro trimisă în ţară, justificată

În varianta din 31 ianuarie a proiectului de lege, publicat pe site-ul Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB), la Secţiunea 2 – „Raportarea tranzacţiilor care nu prezintă indicatori de suspiciune”, la art. 7 alineatul (5), este prevăzută justificarea sumei de 1.000 de euro.

„Pentru activitatea de remitere de bani, entităţile raportoare transmit Oficiului rapoarte privind transferurile de fonduri a căror limită minimă reprezintă echivalentul în lei a 1.000 euro”, se arată în textul proiectului din 31 ianuarie.

În forma din 29 martie a proiectului adoptat de Guvern, la acelaşi punct se specifică: „Pentru activitatea de remitere de bani, entităţile raportoare transmit Oficiului rapoarte privind transferurile de fonduri a căror limită minimă reprezintă echivalentul în lei a 2.000 euro”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Românii din diaspora, obligaţi să justifice orice sumă peste 2.000 de euro trimisă în ţară. În caz contrar, banii pot fi confiscaţi