Antena Meniu Search
x

Video Românii, la fel de fericiţi precum finlandezii. Ce loc ocupă ţara noastră în clasamentul european al mulţumirii faţă de calitatea vieţii

România se numără printre ţările europene cu cei mai fericiţi oameni, potrivit unui sondaj realizat de Eurostat. Ţara noastră este pe aceeaşi linie cu Finlanda şi Polonia. 

de Adrian Obreja

la 04.02.2024, 09:27

Vezi și

Conform Institutului European de Statistică, România se clasează pe locul 2 cu privire la mulţumirea faţă de calitatea vieţii, alături de Polonia şi Finlanda. Pe locul doi se află Ţările de Jos, iar pe locul 1 este Austria. Acest sondaj a fost realizat pe baza interviurilor făcute cu mai multe persoane din diferite medii sociale, iar cei mai mulţi dintre români au declarat că sunt mulţumiţi de locuinţa în care trăisec, de locul de muncă, de relaţiile cu familia şi prietenii, dar şi de starea de sănătate persoană.

Pe ultimele locuri se află Bulgaria, Germania şi Grecia

Nu la fel de mulţumiţi au fost românii în ceea ce priveşte situaţia financiară, dar cu toate acestea România se află undeva la media clasamentului în ceea ce priveşte acest capitol. La fel, nu foarte mulţumiţi au fost românii şi despre siguranţă. În gradul de satisfacţie în ceea ce priveşte calitatea vieţii este influenţat de mai mulţi factori cum ar fi vârstă, nivel de educaţie, familie, loc de muncă, situaţie financiară, dar şi experienţe personale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Românii, la fel de fericiţi precum finlandezii. Ce loc ocupă ţara noastră în clasamentul european al mulţumirii faţă de calitatea vieţii