Antena Meniu Search
x

Video Românii se înghesuie pe litoral și fac haz de necaz din cauza aglomerației: ”Hai, că ți-am oprit un loc în apă"

"Hai, că ți-am oprit un loc în apă". Este cea mai vehiculată glumă din acest weekend extrem de aglomerat pe litoral. În total, 250 de mii de turişti sunt acum în staţiuni ca Eforie, Costinești sau Vama Veche, unde nici pe plajă, nici în apă nu mai ai loc să arunci un pai. Şi aşa se anunţă şi următoarele săptămâni, pentru că locurile din hoteluri şi pensiuni sunt rezervate aproape sută la sută. Doar la cort se mai găseşte cazare.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 01.08.2021, 14:09

Vezi și

Adi Voican, tour operator: ”Foarte plin în Eforie, e atât de plin, încât dacă vrei să găseşti un loc trebuie să ieşi din apă. Am auzit pe cineva strigând, vino că ţi-am păstrat un loc în apă”.

Turistă: ”Este prima dată când venim în perioada aceasta, dar aşa s-a nimerit cu concediul, nu avem ce face”.

Turista: ”Am venit direct, n-am făcut rezervare, am căutat cazare direct printre case. Şi aţi găsit? Da, mai greu dar am reuşit”.

În Vama Veche, turiștii mai găsesc locuri doar la cort

Pe acelaşi subiect

Au fost printre puţinii norocoşi. La Vama Veche, cei care au venit pentru weekend au mai găsit loc liber doar la cort.

Turiști: ”Am văzut că nu mai sunt nici cabane, nici camere şi am venit să stăm cu cortul la o pensiune. Am venit să stăm trei nopţi”.

Mugur Cristea, proprietar pensiune: ”În principiu e 100% grad de ocupare şi e deja stabilit de prin luna ianuarie, februarie, când toată lumea abia aştepta să iasă din casă. Absolut niciun loc nu mai aveţi în momentul de faţă, iar telefoanele pentru rezervări sunt în jur de 200-250 de telefoane pe zi”.

Pentru optimişti, lipsa cazării e o grijă în minus la buget.

Turist: ”Bugetul? Pentru ce? Pentru vacanţa asta. Păi, nu ştiu, am luat vreo trei lăzi de bere şi am închiriat caiacul”.

80 de lei, atât a ajuns să coste un șezlong pe litoralul românesc

De exemplu, şezlongurile costă între 40 şi 80 de lei, iar cazările pornesc de la 200-250 de lei în sudul litoralului, dar vorbim despre o căsuţă fără aer condiţionat şi doar cu un ventilator. În vreme ce în unităţile all inclusive, tariful poate ajunge până la 700-800 de lei pe noapte.

Peste 250.000 de turiști sunt în acest weekend la mare. Vremea este perfectă, sunt 30-32 de grade, iar apa mării are 27 de grade. Briza este însă luxul suprem pentru cei care au vrut sa scape de arşiţa din sudul și vestul țării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Românii se înghesuie pe litoral și fac haz de necaz din cauza aglomerației: ”Hai, că ți-am oprit un loc în apă"