Antena Meniu Search
x

Video Românii și moldovenii, uniți în fugă. Cursă de 480 de kilometri între București și Chișinău, la Maratonul Unirii

Sportul uneşte. Alergătorii de cursă lungă au răspuns unei provocări neobişnuite: un ultra maraton între două țări, Republica Moldova și România. Cei peste 150 de participanţi au pornit cursa de 480 de kilometri de la Arcul de Triumf din Chişinău, au trecut graniţa şi se îndreaptă spre Arcul de Triumf din Bucureşti.

de Adrian Obreja

la 23.03.2024, 21:09

Vezi și

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu a dat startul competiţiei. După ce au alergat aproximativ 210 km pe teritoriul Moldovei, participanții au ajuns la punctul vamal Galați. Au trecut granița în pas alergător.

George a plecat din Brașov spre Chișinău, cu o zi înainte de start, special pentru maraton. E hotărât să nu se oprească până la linia de finish, în Bucureşti.

  • George Cojocaru, maratonist: Am plecat înainte seara la 22.45 cu autocarul, am ajuns la 7 la Chișinău, m-am schimbat, mi-am luat numărul și am luat startul. 
  • Adrian Obreja, reporter Observator: Maratoniștii tocmai au intrat în țară pe la punctul de frontieră Giurgiulești. Se apropie acum de Galați. Din acest loc, până la București, la Arcul de Triumf, mai au de alergat aproximativ 250 de km. 

Cursa între Chișinău și București, fără opriri, durează în jur de 52 de ore

  • Vitalie, maratonist: Traseul a fost nu chiar ușor, pentru că sunt dealuri, în vale, dealuri. Eu nu sunt foarte pregătit pentru dealuri, dar a fost fain. Anul precedent eu am fost câștigător. În Moldova am alergat 342 de kilometri in 56 de ore. 
  • Adrian Obreja, reporter Observator: De la Arcul de Triumf din Chișinău la Arcul de Triumf din București, o distanţă de 480 de kilometri, iar maratoniștii se află acum la jumătatea traseului. 
  • Maxim Zorkin, organizator: Anul acesta alergăm doua țări, că să unim sportivii prin acest eveniment. Și era susținut de ambele părți. Și ne bucurăm că am reușit. 

Traseul este împărțit în 46 de etape şi fiecare are între 6 şi 15 km. Participanţii şi-au ales de la începutul cursei câte etape pot atinge. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Românii și moldovenii, uniți în fugă. Cursă de 480 de kilometri între București și Chișinău, la Maratonul Unirii