Antena Meniu Search
x

Video Românii vin în ţară pentru stomatolog şi nuntă: "Anul ăsta parcă s-a spart ţeava. Stau la muncă de la 7 dimineaţă, când dau prima pedală, până la 12 noaptea"

După ce vara trecută au fost nevoiţi să rămână departe de ţară, românii care lucrează peste hotare s-au întors în vacanţă acasă. Iar ca să îmbine utilul cu plăcutul, mulţi dintre ei îşi rezolvă, în concediile în România, şi problemele de sănătate. Aşa se face că mai ales în cabinetele stomatologice curg programările. De lucru au şi organizatorii de nunţi care trebuie să pregătească marele eveniment pentru cei care vor să meargă la altar înconjuraţi de familiile rămase în ţară

de Redactia Observator

la 06.08.2021, 16:59

Vezi și

Ionuț Vasile e inginer aeronautic şi are o carieră de succes în Hamburg, Germania. Vacanţele şi le petrece, însă, tot acasă, în ţară. Aici îmbină utilul cu plăcutul. "Anul ăsta am făcut un concediu special pentru dentist. Am fost şi acum o lună, după care am programat, am făcut o consultaţie, am discutat un plan de tratament și am hotărât să rezervăm câteva săptămâni, pentru un tratament total", a declarat Ionuţ Vasile, unul dintre pacienţi.

Profesionalismul medicilor români și tarifele nu la fel de piperate ca cele din străinătate fac din România o destinație perfectă pentru turismul dentar. Pentru un tratament complet de întreţinere, Ionuţ plăteşte 1.500 de euro. În Germania, spune el, l-ar fi costat dublu sau chiar triplu. "Pacienţi veniţi din străinătate și am observat anul ăsta, parcă s-a spart ţeava. Stau de dimineaţă de la 7, de când dau prima pedală, până seara la 12", a declarat Cristina Ivașcu - medic stomatolog.

Extrem de aglomeraţi sunt, în această perioadă, şi organizatorii de nunţi. Pandemia care a anulat constant evenimentele a făcut să se formeze cozi la uşile sălilor. Diana Bogdan locuiește de mai bine de 6 ani în străinătate, dar şi-a dorit foarte mult să se mărite în România. Pentru ca totul să iasă perfect, Diana şi viitorul ei soţ, de origine franceză, au apelat la un organizator de nunţi.

"Oamenii post pandemie se hotărăsc de pe o zi pe alta să facă sau să nu mai facă nuntă, totul se modifică de la o oră la alta. Clienţii cu care noi lucrăm cel mai intens sunt clienții care locuiesc în străinătate", a declarat Sabrina Herțegan, organizator de nunţi. Anul acesta, sunt cu 70% mai multe evenimente decât în 2019. Organizatorii de evenimente sunt cel mai căutaţi de românii din Germania, Austria sau Elveția, care vin în număr mare să se căsătorească în ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Românii vin în ţară pentru stomatolog şi nuntă: "Anul ăsta parcă s-a spart ţeava. Stau la muncă de la 7 dimineaţă, când dau prima pedală, până la 12 noaptea"