Antena Meniu Search
x

Video Românii vor putea cere până la 15.000 de lei pentru a monta garduri electrice care să ţină la depărtare animalele sălbatice. Proiectul trebuie aprobat de ministrul Mediului

Bani de la stat pentru garduri electrice împotriva animalelor sălbatice. Românii care au probleme create de vizitele sălbăticiunilor vor putea cere finanţări de până la 15.000 de lei. Banii sunt pentru instalarea de garduri electrice sau alte sisteme asemnătoare pentru a ţine animalele la distanţă.

de Angela Bertea

la 05.09.2022, 14:38

Vezi și

Concret, se vor putea cumpăra echipamente sau dispozitive de tipul gardurilor electrice, panouri solare, regulatoare de tensiune, cabluri de împământare sau alte mijloace permise de lege cum ar fi instalaţii cu fascicule luminoase sau ultrasunete astfel încât animalele sălbatice departe de culturi şi de locuinţe.

Prin acest program se vor putea finanţa cheltuieli legate de achiziţionarea sistemelor, de montarea acestora, cheltuieli legate de informarea publicului şi publicitate, ori cheltuieli pentru proiectare şi asistenţa tehnică. Pentru a se putea aplica, proiectul trebuie să fie aprobat de ministrul Mediului şi să fie publicat în Monitorul Oficial. Acesta nu este primul proiect de acest gen. O idee similară a fost propusă şi în vara anului 2020, dar aceasta nu a fost pusă în practică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Românii vor putea cere până la 15.000 de lei pentru a monta garduri electrice care să ţină la depărtare animalele sălbatice. Proiectul trebuie aprobat de ministrul Mediului