Antena Meniu Search
x

Video Românul care s-a aruncat în faţa camionului pentru a salva o fetiţă, în Italia. Portofelul uitat l-a "dat de gol": "Când faci un bine, fă-l în linişte"

Un şofer român de TIR a salvat de la moarte o copilă de 9 ani în Italia! Ca să evite o tragedie, a făcut o cascadorie ca în filme şi s-a aruncat în calea unei maşini. Întâmplarea face ca fetiţa să fie tot româncă.

de Cornelia Crîşmaru

la 10.03.2023, 19:26

Vezi și

"Se auzea un zgomot infernal de demaraj în trombă, de viteză excesivă. Am realizat instantaneu că fetiţa a intrat în acel moment critic. De aici a început tot filmul în altă dimensiune", spune Adrian Rusu. Românul a intrat în filmul de acţiune când a oprit să bea o cafea într-un bar de pe marginea şoselei, în apropiere de Milano. 

Şofer român, erou în Italia

În localul românilor, şoferul de camion a observat că mama îşi căuta din priviri fetiţa. Cea mică ieşise fără să fie văzută din tratttoria şi era în pericol de moarte. "Uşa barului era larg deschisă. Am văzut fetiţa în faţa camionului parcat în faţa barului. Şi tindea să meargă spre mijlocul şoselei, spre axul drumului", povesteşte Adrian Rusu, românul salvator.

Zgomotul unei maşini care se apropia cu viteză mare i-a ascuţit bărbatului toate simţurile şi i-a activat instinctul de tată. Nici nu şi-a dat seama când a ajuns în stradă şi a împins fetiţa din calea vehiculului. "A trebuit să plonjez pur şi simplu, în aer am reuşit să o recuperez, după care de-a rostogolul de cealaltă parte a drumului. M-am gândit şi dacă ne loveşte maşina, ne loveşte cu parbrizul, şi nicidecum cu partea frontală. În momentul de după, am auzit mama fetiţei urlând, plângând, ţipând", adaugă Adrian Rusu, românul salvator.

Pe acelaşi subiect

"Maşina care circula în viteză, cu număr de Elveţia şi condusă de un tânăr, a fost oprită de carabinieri într-o comună învecinată", relatează Cornelia Crîşmaru, corespondent Observator.

Recunoştinţa părinţilor fetei salvate

Cu ochii în lacrimi, părinţii copilei abia au avut timp să îi mulţumească românului. Adrian se grăbea să îşi continue cursa. "Fetiţa şi părinţii sunt de origine din Adjud, Vrancea, şi s-au mutat aici, în Castel San Giovanni, pentru un trai mai bun. Sunt încă şocaţi de cele întâmplate şi preferă să păstreze discreţia. Dar sunt convinşi că Adrian Rusu a fost îngerul lor păzitor. Un înger... român", spune Cornelia Crîşmaru, corespondent Observator.

Impresionaţi, părinţii fetei salvate de Adrian au postat pe Facebook povestea salvării miraculoase: "Datorită actului său încă mai suntem părinți... Ca să nu mai vorbim că fetița mi-a spus că nu a știut ca Ironman lucrează pe camion. Ne-am îmbrățișat în semn de mare mulțumire... Și-a plecat! Săracul, nu a mai băut nici cafeaua, și-a uitat și țigările și portofelul cu acte".

Dacă nu şi-ar fi uitat portofelul pe bar, salvatorul fetiţei de nouă ani ar fi rămas anonim. Cum şi-a dorit, de fapt. "Nu am vrut sa spun cine sunt, nu am vrut să dau nume, nu nimic. Când faci un bine, fă-l în linişte!", spune Adrian Rusu, românul salvator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

De unde vă faceţi cel mai des aprovizionarea cu verdeţuri şi legume?

Observator » Evenimente » Românul care s-a aruncat în faţa camionului pentru a salva o fetiţă, în Italia. Portofelul uitat l-a "dat de gol": "Când faci un bine, fă-l în linişte"