Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Românul condamnat la 25 de ani de închisoare pentru trafic de droguri în Chile a fost adus în ţară. George Rusu mai are de ispăşit 9 ani

Un român condamnat în Chile la 25 de ani de închisoare pentru trafic de droguri a fost adus în ţară, la cerere, pentru a-şi ispăşi pedeapsa.

de Redactia Observator

la 31.05.2024 , 10:48

Românul a fost condamnat în 2009
Românul a fost condamnat în 2009 - Monitorul Cluj

”La data de 31 mai 2024, o escortă a Poliţiei Române a adus în ţară, din Chile, un bărbat, de 56 de ani, domiciliat în Cluj, condamnat pentru trafic de droguri. Acesta a fost transferat în România, în vederea continuării executării pedepsei”, anunţă IGPR.

Bărbatul a fost condamnat în Chile, pentru trafic de droguri, la 25 de ani de închisoare şi a solicitat să fie transferat în România, în vederea continuării executării pedepsei. Transferul s-a realizat prin Biroul Naţional Interpol, cu sprijinul Ministerului Justiţiei, iar bărbatul va fi încarcerat, în vederea executării pedepsei.

Monitorul de Cluj relata în urmă cu un an despre cazul clujeanului George Dan Rusu care, în anul 2009, a fost condamnat de Tribunalul din Colina, Chile, la 25 de ani de închisoare sub acuzaţia de trafic de droguri. Românul făcea parte dintr-o bandă formată din cinci persoane, acestea primind condamnări ce însumează 75 de ani de puşcărie, informa în 2009 publicaţia latercera.com.

Articolul continuă după reclamă

După un proces care a durat aproape două luni şi în care au fost prezentate o serie întreagă de dovezi printre care şi interceptări telefonice, românul a fost găsit vinovat de trafic de droguri şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. Potrivit sursei citate, Rusu a condus banda din închisoarea în care se afla deja încarcerat, Colina II, unde fusese închis in 2004 pentru un transport de peste o tonă de cocaină.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Românul condamnat la 25 de ani de închisoare pentru trafic de droguri în Chile a fost adus în ţară. George Rusu mai are de ispăşit 9 ani