Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Românul împuşcat în cap de grănicerii bulgari e în moarte cerebrală. 5 copii rămân orfani, după ce şi mama a murit de leucemie

Românul împușcat în cap, săpămâna trecută, de poliţiştii de frontieră bulgari, după ce ar fi traversat ilegal graniţa, este în moarte cerebrală. Bărbatul de 49 de ani ar fi fost prins, împreună cu fiul său, la furat de lemne. Băiatul de 19 ani, care este în continuare în custodia autorităţilor din ţara vecină, susţine că nu ar fi existat o somaţie şi că tatăl lui nu s-ar fi opus reţinerii când agenţii l-au surprins în timp ce tăia arbori pe un ostrov de pe Dunăre. 

de Bogdan Dinu

la 12.10.2024 , 13:48

Românul împuşcat în cap de grănicerii bulgari e în moarte cerebrală. 5 copii rămân orfani, după ce şi mama a murit de leucemie Românul împuşcat în cap de grănicerii bulgari e în moarte cerebrală. 5 copii rămân orfani, după ce şi mama a murit de leucemie

Bărbatul împuşcat de poliţiştii de frontieră bulgari creştea singur 5 copii, după ce soţia lui a murit de leucemie. Nu era prima oară când mergea pe insula de pe Dunăre, numit ostrovul Srednyak, pentru a fura lemne. Joia trecută, seara, era însoţit de băiatul cel mare în vârstă de 19 ani, autist. Împreună au trecut printr-o zonă unde Dunărea nu este foarte adâncă şi, cel mai probabil, nu știau că a trecut granița. Între casa bărbatului din Turnu Măgurele şi ostrovul pe care tăia lemne sunt aproape 10 kilometri. Tatăl şi fiul au mers acolo cu o căruţă. 

În timp ce tăiau cu drujba un buştean, au apărut grănicerii bulgari. Nu se ştie exact ce s-a întâmplat între ei, cert este că la un moment dat unul dintre poliţiştii de frontieră a executat un foc de armă cu o precizie de lunetist. Glonţul a trecut prin craniul bărbatului.

Împuşcat la furat de lemne

Articolul continuă după reclamă

Poliţia de Frontieră susţine însă, că înainte de focul de armă a existat o altercaţie. 

Pe acelaşi subiect

"Cei doi bărbaţi au mers pe ostrovul bulgăresc cu intenţia de a sustrage material lemnos. Între bărbat şi autorităţile bulgare a izbucnit un conflict, iar partea bulgară a făcut uz de armă", a explicat Raluca Stan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu. 

După ce bărbatul a fost împușcat, polițiștii bulgari au cerut sprijin medical. Pompierii l-au dus, cu o barcă, pe malul românesc, iar de acolo a fost dus cu ambulanța la aproape 50 de kilometri distanță la Spitalul din Alexandria. "Pacientul a fost adus în comă profundă, a fost stabilizat şi transferat către Neurochirurgie la Spitalul Municipal din Bucureşti. De la început a fost adus în stare foarte gravă, prognosticul este nefavorabil, clar", a declarat șefa UPU spital Alexandria. 

Fiul cu autism al bărbatului împuşcat de grănicerii bulgari, în continuare reţinut pe teritoriul Bulgariei

În timp ce bărbatul de 49 de ani se află în moarte cerebrală, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, băiatul de 19 ani este în continuare reţinut pe teritoriul Bulgariei.

Familia victimei se gândeşte să acţioneze în instanţă autorităţile din ţara vecină şi acuză ministerul român de Externe că nu se implică în acest caz.   

Bogdan Dinu Like

Bogdan Dinu s-a alăturat echipei Observator în anul 2020. În prezent activează în cadrul redacției Antena1 ca reporter de eveniment și investigații specializat în domeniul afacerilor interne.

Întrebarea zilei
Vi s-a cerut vreodată şpagă în spitale?
Observator » Evenimente » Românul împuşcat în cap de grănicerii bulgari e în moarte cerebrală. 5 copii rămân orfani, după ce şi mama a murit de leucemie